elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En ole juurikaan katsellut animea tai animaatioita. Sen vuoksi jouduin vastoin tapojan ennakko-asennoitumaan tähän elokuvaan. Odotin Henkien kätkemästä jonkinlaista isojen lapsien animaatiota, mutta sainkin...

En ole juurikaan katsellut animea tai animaatioita. Sen vuoksi jouduin vastoin tapojan ennakko-asennoitumaan tähän elokuvaan. Odotin Henkien kätkemästä jonkinlaista isojen lapsien animaatiota, mutta sainkin huomata, että elokuva toimii mainiosti ja sopii aikuisenkin yleisön makuun.

Henkien kätkemän vahvuudet ovat ehdottomasti mielikuvitusrikkaassa maailmassa, jossa on jos jonkin sortin mielenkiintoista hahmoa. Itse päähenkilö jääkin hieman sivuosaan elokuvassa ja toimii eräänlaisena linkkinä eri henkilöhahmojen välillä. Mainioita hahmoja ovat mm. Haku, velhon oppipoika ja velho-sisaret Yubaba ja Zeniba. Lisäksi täytyy antaa iso käsi tekijöille, sillä he ovat luoneet mahtavan maailman täynnä mielenkiintoisia hahmoja unohtamatta kuitenkaan yksityiskohtia. Suoraan sanoen loistavaa!

Sitten tuleekin se pieni ongelma: elokuva ei oikein jaksa kiinnostaa. Siinä on selkeä alkuhuipennus, keskijunnaus ja loppuhuipennus, joka kuitenkin lässähtää jotenkin kasaan. Hieno tarina ei jaksa kestää aivan loppuun asti, vaan toistaa itseään ja jää jotenkin latteaksi. Mitä tulee visuaalisuuteen ja audiovisuaalisuuteen, niin se ei ainakaan minua mitenkään suuresti hätkähdyttänyt. Visuaalisuutta kylläkin, mutta se näyttää jotenkin niin innottomalta ja tavalliseslta, ettei siihen jaksa kiinnittää sen kummempaa huomiota. Audiovisuaalisesti Henkien kätkemä oli ainakin minulle jonkin asteinen pettymys, sillä kuivat musiikit eivät ainakaan minua kovinkaan paljoa innostaneet. Toisaalta alkuperäisäänillä puhuttu elokuva kuulosti kerrankin hyvältä, eikä minkäänlaisia ylilyöntejä sen suhteen tapahtunut. Loppujen lopuksi elokuvasta ei jää sellaista tärisyttävää tunnetta, joka kertoisi elokuvan olleen viiden tähden elokuva. Neljä tähteä animaatio kuitenkin ansaitsee, sillä se on omassa luokassaan varmastikin yksi parhaista.

4

Summary

Genret: animaatio,fantasia
Kesto: 124 min
Ohjaaja: Hayao Miyazaki
Pääosissa: Rumi Hiiragi,Miyu Irino,Mari Natsuki,Takashi Naito
Valmistusmaa: Japani
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments