elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En ole itse koskaan teini-elokuvista tykännyt, joten en odottanut Kolmetoista -nimiseltä leffalta yhtikäs mitään. Katsoin NYT-liitteesta sen arvostelun ja sielläkään se ei ollut pisteitä...

En ole itse koskaan teini-elokuvista tykännyt, joten en odottanut Kolmetoista -nimiseltä leffalta yhtikäs mitään. Katsoin NYT-liitteesta sen arvostelun ja sielläkään se ei ollut pisteitä pahemmin keräillyt. Koska muut näytökset olivat loppuunmyyty päätin katsella tämän.

Kolmetoista on Catherine Hardwicken esikoisohjaus, joka kuvaa 13-vuotiaan Tracyn elämää ja suhdettä äitiinsä. Tracy on tavallinen, koulussa menestyvä ja kohtelias nainen. Tracy ei ole suosittu muiden tyttöjen keskuudessa, koska hän ei pidä naamallaan järkyttäviä sotamaalauksia, joita meikeiksi kutsutaan. Eikä hän myöskään pidä trendivaatteita. Tracyn elämä muuttuu totaalisesti kun kuvioihin astuu koulu suosituin mimmi, Evie, joka on siis aivan sairas pissis. Mukaan astuu huumeet, seksi, alkoholi ja rikollisuus. Samassa suhde äitiin heikkenee ja jotain on tehtävä.

Kolmetoista ei tarjoa mitään uutta tämän tyyppisissä elokuvissa. Se ei nyt ole niin hyvä kuin muut “tämän tyyppiset elokuvat”. Valitettavasti en voi vertailla tämän tyyppisiä elokuvia koska en ole todellakaan tälläistä genreä seuraillut. Esikoisohjaukseksi se vielä menee, mutta jatkossa odotan toki enemmän.

Näyttelijät ovat itseasiassa ihan mukiin meneviä, tosin ehkä pientä ylilyöntiä on näkyvissä. Itse veikkaisin tyttöjen iäksi lähemmäs kahdeksaatoista, mutta tosiasiassa kummatkin olivat 15-16-vuotiaita, joka ainakin minua nauratti elokuvan lopussa.

  • 30%
    Kolmetoista - 30%
30%

Tiedot

Genret: draama
Kesto: 100 min
Ohjaaja: Catherine Hardwicke
Pääosissa: Evan Rachel Wood,Nikki Reed,Holly Hunter
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments