elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Rob Reiner ei nimenä varmasti ole monellekaan kovin tuttu mutta osa hänen elokuvistaan varmasti on. Reinerin ura alkoi varmasti esikoisohjauksellaan This Is Spinal Tap...

Rob Reiner ei nimenä varmasti ole monellekaan kovin tuttu mutta osa hänen elokuvistaan varmasti on. Reinerin ura alkoi varmasti esikoisohjauksellaan This Is Spinal Tap ja varsinainen läpimurto tapahtui 1980-luvun loppupuolella elokuvilla Stand by me ja The Princess Bride. Reiner ei ole pelkästään ohjaaja vaan tässäkin elokuvassa hän esittää pientä sivuroolia. Pääosiin on saatu kaksi hyvin maineikasta näyttelijää: Die Hard-trilogiasta tuttu toimintasankari Bruce Willis sekä Batmanin paluussa Kissanaista esittänyt Michelle Pfeiffer.

Jordanin perheessä näyttäisi menevän hyvin ainakin lasten silmissä. Todellisuudessa Benin (Bruce Willis) ja Katien (Michelle Pfeiffer) 15 vuotta kestänyt avioliitto alkaa kariutua ja Ben muuttaa pois lasten ollessa kesäleirillä. Molempien mielessä pyörii ajatus siitä miten kertoa asiasta lapsille. Puolitoistatuntisen elokuvan aikana tutustutaan Benin ja Katien menneisyyteen, pohditaan seksin asemaa parisuhteessa, tutustutaan Kirbyihin Venetsiassa ja tietysti riidellään.

Tarina meistä kahdesta on täysin epäonnistunut elokuva näyttelijävalintoja myöten. Bruce Willisin pitäisi pysyä toimintaelokuvissa sillä hänestä ei vain ole romanttisen komedian pääosaan. Willis osaa varmasti maailmanpelastajan roolin unissaankin mutta tavallisena aviomiehenä ja isähahmona hän on epäuskottava. Pfeiffer on hitusen parempi mutta hän ja Willis ovat kaukana täydellisestä avioparista.

TMK on kerrottu osittain takaumatyylillä ja se ei tähän elokuvaan sovi ollenkaan. Mieluummin olisi kannattanut aloittaa Benin ja Katien tapaamishetkestä ja sitä kautta siirtyä lapsiin ja ongelmiin. TMK ei ole hauska eikä mielenkiintoinen vaan ainoastaan turhauttava ja tappavan tylsä Rakastaa – Ei rakasta –elokuva. En tiedä millaiselle kohdeyleisölle elokuva on tarkoitettu mutta minuun ei ainakaan avioliitto-ongelmista kertova TMK iskenyt.

  • 20%
    Tarina meistä kahdesta - 20%
20%

Tiedot

Genret: draama
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Rob Reiner
Pääosissa: Bruce Willis,Michelle Pfeiffer
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments