elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tuota noin. Tällä kertaa vuorossa on Sum of all fears, jolta en odottanut mitään suuria. Nimittäin usein Ben Affleckin tähdittämät elokuvat ovat usein huonoja....

Tuota noin. Tällä kertaa vuorossa on Sum of all fears, jolta en odottanut mitään suuria. Nimittäin usein Ben Affleckin tähdittämät elokuvat ovat usein huonoja. Tällä kertaa kuitenkin SOAF olikin hyvä elokuva: ei niinkään loistava, mutta hyvin eteenpäin soljuva jännäri.

Nimekkäitä näyttelijöitä SOAFissa riittää: Affleck on pääroolissa näytellessään Jack Ryania, (jota on aikaisemmin näytellyt Harrison Ford) joka on CIA:n palveluksessa oleva asiantuntija. Hän selviytyy roolistaan yllättävän hyvin, joka sinänsä on jo ainakin kahden tähden arvoinen saavutus. :DD Muita nimekkäitä näyttelijöitä ovat mm. Morgan Freeman (Seitsemän) ja James Cromwell (L.A. Confidental), joka sopii USA:n presidentiksi erittäin hyvin. Lisäksi mukana ovat Liev Schreiber, (joka tekee hyvän roolityön… tuttu Screameista) ja Philip Baker Hall, joka on ollut loistavissa rooleissa mm. Magnoliassa ja Insiderissä. Mitä tässä nyt haluan kertoa, niin on se, että elokuvan näyttelijät ovat hyviä, ja heistä ei ole mitään valitettavaa.

Juoni sen sijaan on oikeastaan aika yksinkertainen, mutta siitä on osattu tehdä jännittävä elokuva. Tällä kertaa kysymys on ydinpommista, joka on ollut "hukassa". No se löytyy ja joutuu kovan linjan radikaalien käsiin. Sieltä se joutuu Ukrainaan (vai mihin se nyt oli) ja siellä se viritetään uuteen uskoon. CIA on Ryanin avulla koko ajan jäljillä, mutta askeleen myöhässä ja pian ydinpommi räjähtää USA:ssa. Amerikan presidentti ja hänen lähimmät avustajansa luulevat Venäjän hyökänneen ja odottettavissa on kolman maailmansota…

SOAF on jännittävä ja viihdyttävä elokuva. Sen jaksaa varmasti katsoa joskus toistekin. Lisäksi se ei jää junnaamaan paikoilleen, vaan etenee lineaarisesti eteenpäin. SOAF ei kuitenkaan ole mikään maailman paras jännäri, mutta katsomisen arvoinen se kyllä on.

4

Summary

Genret: jännitys,toiminta
Kesto: 124 min
Ohjaaja: Phil Alden Robinson
Pääosissa: Ben Affleck,Morgan Freeman,James Cromwell,Ken Jenkins,Liev Schreiber
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2002

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
16 years ago

4p