elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Heh. Tulipa nähtyä neloselta Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -leffa ja täytyypä sanoa, että parit erittäin hyvät naurut siitä sain aikaan. En ole pitkään...

Heh. Tulipa nähtyä neloselta Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -leffa ja täytyypä sanoa, että parit erittäin hyvät naurut siitä sain aikaan. En ole pitkään aikaan nähnyt näin hulvatonta kohellusta ja sekoilua, jota PJILV tarjoaa.

Näyttelijät. Heistä ei ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. En ole koskaan nähnyt Benicio Del Toroa yhtä kahelissa roolissa kuin nyt. Toro näyttelee Dr. Gonzoa, joka yhdessä kaverinsa Raoul Duken kanssa lähtee koheltamaan Las Vegasiin… elämään amerikkalaista unelmaa. Gonzo, niin kuin myös Duke, ovat pahimman luokan addiktoituneita kaman vetäjiä, joille kelpaa mikä tahansa. He haistelevat eetteriä ja tulevat tajuttomaan känniin (niin kuin siitä tulee), vetävät LSD:tä, viinaa, marijuanaa ja vaikka ties mitä. Jälki on sen mukaista: jokainen hotellihuone vedetään loppujen lopuksi paskaksi ja selvimpinäkin hetkinä ollaan täysin pihalla. Dukea näyttelee Johnny Depp, joka on elokuvassa kertojan roolissa ja tarina käydään läpi periaatteessa hänen kauttaan. Depp on myös aivan loistava ja miltei jopa tunnistamaton, sillä kaljupää-Dukea ei hevillä Depiksi tunnista. Lisäksi elokuvassa nähdään muitakin nimekkäitä näyttelijöitä kuten Cameron Diaz, Christina Ricci (Ally McBeal mm.) ja Tobey Maguire (aivan loistavassa sivuroolissa liftarina. Lisäksi Maguirea ei meinaa sitten millään tunnistaa, sillä hänellä on pitkät vaaleat hiukset.)

Pelosta ja inhosta Las Vegasissa elokuvasta jää suuhun hullun hauska hyvä maku. Ehdottomasti parhaita hetkiä ovat Duken heräämiset hotellihuoneesta, jossa on vedetty kaikki paskaksi. Sitten kun mukaan laitetaan hallusinaatioita ja aivan hulvattomia asuja (kuten Duken päällä oleva dinosaurushäntä, joka sai minut nauramaan), niin lopputulosta ei voi kuin kehua. Tätä ei harvoin käsitä, mutta miten elokuva, jossa ei ole päätä, eikä häntää, voi näin riemastuttaa? Tämä elokuva kuuluu koheltamisellaan jo yleissivistykseen!

Edit: on kuitenkin huomattava yksi asia: elokuva ei ehkä kaikille sovi. Esimerkiksi avovaimoni lähti kävelemään viidessä minuutissa ja sanoi elokuvaa niin huonoksi, ettei kysyttäessä saanut sanaa suustaan. Se tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että elokuva oli hänen mielestään "pohjanoteeraus".

4.5

Summary

Genret: komedia
Kesto: 118 min
Ohjaaja: Terry Gilliam
Pääosissa: Johnny Depp,Benicio Del Toro
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Skeptic
Skeptic
18 years ago

kiitos spoilista

Anonymous
Anonymous
18 years ago

TarkkisSiis Thompson nimenomaan itse kehitti gonzon sellaisena kuin se yleisesti tunnetiin. siis tunnetaan, ei tunnetiin…

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Siis Thompson nimenomaan itse kehitti gonzon sellaisena kuin se yleisesti tunnetiin. Eli siis hän on Gonzon isä. Ja kyseessä ei muuten todellakaan ole novelli vaan ihan täyspitkä kirja.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Tämä on kertakaikkiaan mahtava elokuva. Parhaimpia kohelluskomedioita kautta aikain: ainakin minä jaksan aina nauraa Duken herätessä paskaksi vedetystä hotellihuoneesta krokotiilinhäntä päällä. 😀

Lizard King
Lizard King
17 years ago

Liskonhäntä. Muistaakseni kirjassa puhuttiin liskonhännastä. Pelkoa ja inhoa on mielestani yhdessa Unelmien sielunmessun kanssa parhaita huumeista kertovia elokuvia. Kun sielunmessu nayttaa kuinka helvettia narkkarin elama voi olla niin FL nayttaa miksi monet kayttavat huumeita -se voi olla myos helvetin mielenkiintoista ja hauskaakin!

Armoton
Armoton
17 years ago

Tohtori Gonzo pohjautuu pitkälti chicano-asianajajaan nimeltä Oscar Zeta Acosta, joka oli Thompsonin hyvä kaiffari ennen katoamistaan 74. On kyllä elokuvahistorian tylyin elokuva. Vitun eetteri.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Ja siis koko homman jujuhan on hyvin pitkälti siinä että sekä Tohtori Gonzo, että Raoul Duke olivat molemmat Thompsonin tunnettuja peitenimiä. Päätelköön tästä itse kukin mitä haluaa R.I.P Hunter S. Thompson (ampui itsensä muutama viikko sitten)