elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Al Pacino on yksi maailman tunnetuimmista näyttelijöistä. Miehessä on karismaa ja näyttelijänlahjoja vaikka pienelle kylälle jaettavaksi, mikä ei vähemmä miehen vetovoimaa yhtään. Lisäksi hän...

Al Pacino on yksi maailman tunnetuimmista näyttelijöistä. Miehessä on karismaa ja näyttelijänlahjoja vaikka pienelle kylälle jaettavaksi, mikä ei vähemmä miehen vetovoimaa yhtään. Lisäksi hän on tehnyt tukun erittäin tunnettuja ja loistavia elokuvia, kuten Kummisedät, Heat, Minä päivänä tahansa ja Insider. Valitettavasti aivan parina viime vuotena Pacino ei ole onnistunut saamaan itselleen mielenkiintoisia rooleja, mikä on valitettava tosiasia.

Silti juuri Pacinon takia elokuvalta kannattaa odottaa jotain ja tälläkin kertaa Al on onnistunut kahlaamaan elokuvan läpi kunnialla, vaikkakin hän näyttää ikääntyneeltä Harry Potterilta.

En todellakaan joutunut pettymään pahasti People I known suhteen, sillä PIK on ehdottomasti vähintäänkin kohtuullinen elokuva, joka paranee loppua kohti huomattavasti. PIK tosiaankin lähtee eteenpäin todella kankeasti, että katsoja alkaa ihmettelemään, mihin soppaan on lusikkansa tunkenut. Sitten kun tapahtumat alkavat vyörymään ja Alin näyttelemän Elin stressi kasvamaan, alkaa katsojakin pikkuhiljaa kiinnostua elokuvasta. Viimein päästään loppuhuipennukseen, joka jätetään tarkoituksella karuksi, mutta kauniiksi ja sopivaksi lopuksi.

Näyttelijöistä. Al Pacino on Harry Potterina… siis Eli Wurmanina astetta vaisumpi kuin normaalisti. Tällä kertaa katsoja ei näe Alin tyypillisiä rähisemisiä, eikä huutamisia, vaan rauhallisen ja stressistä kärsivän Elin, joka kamppailee oikeastaan itseään ja samalla muuta maailmaa vastaan kaikesta mahdollisesta. Niin päänsä sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Pacinon vaisuus ei suinkaan ole huono asia, sillä se sopii elokuvaan mainioisti. Elokuvassa nähdään myös uutta tulemista tekevä Kim Basinger, joka näyttelee erittäin (todellakin) vakuuttavasti Elin kälyä, joka on jäänyt leskeksi. Basingerin suoritus hehkuu lämpöä ja sellaista naisellista haurautta, jota harvoin elokuvissa näkee. Muita mainitsemisen arvoisia rooleja PIKissä ei ole.

En tiedä, miksi pidin PIKistä. Ehkä sen tunnelma on kohdallaan ja se, ettei siitä oikeastaan löydy mitään valitettavaa on tietenkin positiivinen asia. Vain PIKin huono aloitus laskee muuten hyviä pisteitä merkittävästi, sillä kokonaisuuden pitää olla kunnossa. Nykyään ei riitä, että puolet elokuvasta on hyvä ja toinen puoli on juosten kustu eli suoraan käsille.

ps. PIK kulkee Makuunissa nimellä Eye witness, joka on vähintäänkin kummallinen asia, sillä elokuvan nimi ei todellakaan ole mikään Eye witness.

3.5

Summary

Genret: draama
Kesto: 100 min
Ohjaaja: Daniel Algrant
Pääosissa: Al Pacino,Kim Basinger,Ryan O`Neal,Téa Leoni,Richard Schiff,Bill Nunn,Robert Klein
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2002

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments