elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En todellakaan odottanut Adam Sandlerin tähdittämältä Mr. Deedsiltä yhtikäs mitään, sillä en ollut nähnyt edes ko. leffan traileria. Niinpä voinkin sanoa, etten pettynyt ollenkaan...

En todellakaan odottanut Adam Sandlerin tähdittämältä Mr. Deedsiltä yhtikäs mitään, sillä en ollut nähnyt edes ko. leffan traileria. Niinpä voinkin sanoa, etten pettynyt ollenkaan kun katsoin tätä leppoisaa komediaa tavallisesta juntti-jannusta, joka saa 40 miljardin dollarin perinnön.

Tarina on pyörii parin asian ympärillä, joita amerikkalaisissa elokuvissa hyvin usein herkutellaan. Nämä kaksi asiaa ovat rikkaus ja rakkaus. Rikkautta Mr. Deeds tarjoaa 40 miljardin dollarin edestä ja elokuva ihannoi selvästi amerikkalaista unelmaa, jossa kaikilla on mahdollisuus rikastua. Rakkaus on taasen sitä salamarakkautta, jollaista näkee myös elokuvissa paljon. Niin se juoni: Mr. Deeds on pikkukaupungin asukki, joka on symppis ja kaikin puolin mukava kaveri. Sitten hän saa vieraita Nykistä, jotka tuovat hyviä uutisia: Mr. Deeds on saanut sen ko. summan perintönä. No, Deeds lähtee Nykiin ja joutuu siellä kohtaamaan erilaisen ajatusmaailman kuin myös rakastuu ensimmäistä kertaa elämässään. Tuloksena on ihan hellyyttävää komediaa, joka ainakin minusta vaikuttaa enemmänkin kevyeltä draamalta kuin komedialta, vaikkakin Deeds onnistuu naurattamaan parissa kohtaa.

Näyttelijät ovat Deedsissä yllättäen samaa ö-luokkaa kuin yleensäkin. Tosin mieltä lämmittäviä poikkeuksiakin on. Adam Sandler on Deedsinä todella sympaattinen ja yllättävän rauhallinen. Hän ei lähde turhia sekoilemaan ja hänen tyylinsä on todella sopiva Deedsin rooliin. Voisi jopa sanoa, että Sandler kerrankin onnistuu. Naispääosassa huiskentelee Winona Ryder, joka jää kuitenkin pahasti varjoon, sillä hänen roolinsa on aika mitätön. Sivuosarooleja ei oikeastaan kannata edes mainita, sillä he ovat rooleissaan sitä samaa harmaata massaa, mitä jenkki-leffoissa on totuttu näkemään. Vähän kyllä ihmetyttää, että mitenkä Deedsiin on saatu Steve Buscemin kaltainen näyttelijä, jonka suoritukset ovat ikimuistoisia allekirjoittaneelle mm. sellaisista elokuvista kuin Reservoir dogs, Pulp fiction ja Fargo. No, ei siinä mitään, sillä Buscemin rooli on ihan hauska ja juuri hän ne naurutkin leffasta saa.

Mr. Deeds on taas kerran näitä elokuvia, jotka katsotaan vain kerran ja unohdetaan sitten valtavaan leffojen taivaaseen. Deeds on oikeastaan aika tyhjänpäiväinen leffa ja kaiken lisäksi tarina hyppii jonkin verran liikaa, sillä Deedsin puuhastelua Nykissä olisi voitu näyttää enemmänkin. Tällä kertaa Deeds osittain kaatuu siihen, ettei se osaa päättää, millainen leffa se on; komedia, kevyt draama tai sekoitus niiden väliltä. Kyllä Deedsin silti kerran katsoo ihan mielellään.

3

Summary

Genret: komedia
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Steven Brill
Pääosissa: Adam Sandler,Winona Ryder,John Turturro,Allen Covert,Peter Gallagher
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments