elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Animen mestarin Hayao Miyazakin hieman vanhempaan tuotantoon kuuluva fantasiasatu My Neighbor Totoro kertoo Satsukista ja hänen perheestään, jotka muuttavat hieman ränsistyneeseen taloon vihertävälle ja...

Animen mestarin Hayao Miyazakin hieman vanhempaan tuotantoon kuuluva fantasiasatu My Neighbor Totoro kertoo Satsukista ja hänen perheestään, jotka muuttavat hieman ränsistyneeseen taloon vihertävälle ja luonnonkauniille maaseudulle. Satsukin ja hänen siskonsa Mein äiti on läheisessä sairaalassa ja siskokset asuvat isänsä kanssa. Satsukin perhe tutustuu nopeasti lähellä asuviin ihmisiin joista suurimpaan osaan pääsevät vähän erikoinen pojankloppi Kanta ja hänen mukava isoäitinsä. Eräänä päivänä Mei näkee pihassaan omituisia otuksia keräämässä tammenterhoja ja lähtee seuraamaan näitä läheiseen metsään ja tapaa lempeän ja ystävällismielisen metsänhengen Totoron.

Piirrosjälki on erittäin kaunista ja huomaa, että maisemien taiteilemiseen on käytetty rutkasti aikaa. Ihmiset ovat myös hyvin piirretty ja laittoman söpönnäköisen Totoron toteutus on erinomaista. Ääninäyttelijöissäkään ei ole moittimisen sijaa. Kerronnan tempo muuttuu aivan liikaa elokuvan aikana ja se otti pahasti nuppiin. Alussa tarina lähtee liian hitaasti liikkeelle ja lopussa päättyy aivan liian nopeasti.

Henkilöihin on saatu syvyyttä ja he tuntuvat aivan oikeilta ihmisiltä. Ainoa vika vain on, että melkein kaikki henkilöt elokuvassa ovat epäaidon mukavia ja auttavaisia. Pitää myös mainita, että Totoron käyttämä kissabussi on kerrassaan hellyyttävä.

My Neighbor Totoro on kaunis ja onnistunut fantasiaelokuva jota voi suositella koko perheen katsottavaksi.

Hyvää:
– piirrosjälki
– muutama kiva oivallus
– juoni

Huonoa:
– tempo

  • 80%
    My Neighbor Totoro - 80%
80%

Tiedot

Genret: animaatio
Kesto: 86 min
Ohjaaja: Hayao Miyazaki
Pääosissa: Noriko Hidaka,Chika Sakamoto,Shigesato Itoi
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Japani
Valmistusvuosi: 1988

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments