Levottomat

"-Haluat sä naida mua?" "-Joo."

Aloitetaanpa heti… Levottomat on levoton leffa. Olin kuullut ennakkohuhuja, että Levottomat on ns. "jynssäys-leffa" ja sitä se olikin. "Once you pop, you won’t stop." Itse asiassa leffassa ei silti ollut mitään suurempaa vikaa. Tosin muutamat pikkujutut…pikkujutut ja pikkujutut…jäivät pahasti häiritsemään. Eli tietenkin olisin parantanut Levottomia monelta osalta.

Näyttelijät ovat kauttaaltaan hyviä ja kauniita tai komeita. Pääroolissa Ari Koskena näyttelee Mikko Nousiainen, joka tuntee itsensä ontoksi, tyhjäksi. Tunteet muita kohtaan ovat vain joku myytti, jota hän ei ole vielä löytänyt. Seksi tosin kiinnostaa ja välillä tuntuu, että hän nai jokaisen vastaantulevan naisen kanssa: mm. kaikki naispääosan esittäjät käydään läpi. Muut miespääosien esittäjät ovat myös hyviä, ja mm. Samuli Edelmann on ihan leppoisa. Naispääosan esittäjät ovat myös hyviä, mutta välillä he mielestäni ampuvat vähän yli rooleissaan, mutta tuo saattaa myös johtua juonen rakenteesta.

Juoni on seuraava. Arin elämä on jokseenkin mielenkiinnotonta. Naisia tosin riittää yhden yön suhteisiin, mutta eräänä päivänä hän tapaa rannalla naisen, joka ei häivykään Arin elämästä yhden yön jälkeen vaan rakastuu Ariin. Ari joutuu ystäväpiiriin ja sen jälkeen kaikkien ystäväpiiriin kuuluvien ihmisten elämässä tulee muutoksia. Ari itse ei rakasta ketään, mutta leffan lopussa hän alkaa jo rakastamaan erästä naista. Mutta ketä?

Levottomat on moraaliton elokuva. Se on väliin myös hauska ja yrittää loppua kohti näyttää, että irtosuhteet eivät ole kivoja. Siinä se epäonnistuu. Minusta tuntuu, että se saa katsojan ihannoimaan irtosuhteita ja syrjähyppyjä. Kun nämä syrjähypyt paljastuvat, niin päähenkilöt ottavat ne mielestäni liian kevyesti, joka on huolestuttavaa. Kuitenkin Levottomat saa aikaa tyhjän tai onton olon, jolle yrittää sitten löytää tarkoituksen. Se saa katsojan miettimään. Ikäraja on paikallaan, mutta muuten suosittelen. Taidanpa ostaa tämän DVD:nä sitten joskus, kun se tulee kauppaan.

3.5

Summary

Genret: draama,rakkaus
Kesto: 111 min
Ohjaaja: Aku Louhimies
Pääosissa: Mikko Nousiainen,Laura Malmivaara,Petteri Summanen,Valtteri Roiha,Irina Björklund,Matleena Kuusniemi,Samuli Edelmann
Valmistusmaa: Suomi
Valmistusvuosi: 2000

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments