elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ensiksi on pakko sanoa niille, jotka ovat nähneet pelkän "Leonin", että katsokaa ihmeessä tämä director’s cut! Siinä on paljon paljon enemmän juoneen liittyviä kohtauksia,...

Ensiksi on pakko sanoa niille, jotka ovat nähneet pelkän "Leonin", että katsokaa ihmeessä tämä director’s cut! Siinä on paljon paljon enemmän juoneen liittyviä kohtauksia, toimintaa ja elokuvaan syvyyttä tuovaa asiaa.

Leon kertoo palkkatappajasta, joka pelastaa pahoilta poliiseilta erään huumebisneksiin sekaantuneen perheen tyttären. Siitä alkaa tämän Leonin (Jean Reno) "uusi elämä", jota Matilda (Natalie Portman) tuo Leonin arkeen. Matilda kuitenkin janoaa kostoa perheensä tappajille ja rakastuu Leoniin, joka vaikeuttaa Leonin "työtä". Lopulta väistämätön välienselvittely pahojen poliisien ja Leonin on tosiasia.

Leon on Luc Bessonin kirjoittama ja ohjaama elokuva. Mielestäni tämä toimii erittäin hyvin. Luc Besson tekee hienoja elokuvia. Tästäkään elokuvasta ei puutu mielestäni mitään olennaista. Se toimii siis erittäin hyvin ja on oikein viihdyttävä. Jos Leon kolahtaa, niin suosittelen myös lämpimästi Bessonin muitakin elokuvia kuten esimerkiksi Fifth element, Taxi tai Joan D’Arc.

Leonin näyttelijäkaarti on varsin nimekäs: Jean Reno Leonina on erinomainen, kuten myös Natalie Portman. Omassa luokassaan mielestäni kuitenkin on Stansfieldiä, joka on tässä elokuvassa se pääpahis, esittävä Gary Oldman. Oldman on roolissaan loistava: hän näyttelee huumepoliisia, joka on siirtynyt lain toiselle puolelle ja itse käyttäjäksi. Tämä tekee Oldmanin roolihahmosta erittäin ailahtelavaisen, jonka Oldman näyttelee loistavasti. Tähän kohtaan lienee turhaa sanoa, että pidän Oldmanin näyttelemisestä ja näin ollen tämän leffoista. 😉

Leon on viihdyttävä elokuva; se on pakko sanoa. Se ei "normaalina" ole mitenkään syvällinen, mutta director’s cut tuo kuitenkin elokuvaan jonkin verran syvyyttä. Sen vuoksi suosittelen, että vuokraatte tai ostatte tämän elokuvan ihan vaikka sen vuoksi, että Leon director’s cut on loistava elokuva!

4.5

Summary

Genret: draama,toiminta,rikos
Kesto: 136 min
Ohjaaja: Luc Besson
Pääosissa: Jean Reno,Gary Oldman,Natalie Portman
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Ranska
Valmistusvuosi: 1994

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
16 years ago

Juonen kannalta turhia lisäkohtauksia, vaan ei tarinan. Kyllähän siinä tietyllä tasolla panoksia nostetaan.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Yksi parhaista, kauneimmista.

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Leffa toimii (minun mielestä) jumalattoman paljon paremmin ilman Portmanin ja Renon lapsellista keikkamontaasia ja Portmanin kammottavaa ravintola tekonaurua. Lisäkohtaukset ei tuo tarinaan yhtään lisää tarpeellista syvyyttä. Kaikki tarinan kannalta olennainen on jo tavoitettu teatteriversiossa. Piste.

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Sisältää on täysin turhia lisäkohtauksia, jotka on syystäkin jätetty pois teatteriversiosta.