elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tässä on nyt taas näitä elokuvia, joista ei ole kuullut juuri mitään. Koskaan mitenkään mainittavaa ensi-iltaglamouria tai Hollywoodin tähtikimalletta saavuttanutta elokuvaa löytää erisorttisina lättyinä...

Tässä on nyt taas näitä elokuvia, joista ei ole kuullut juuri mitään. Koskaan mitenkään mainittavaa ensi-iltaglamouria tai Hollywoodin tähtikimalletta saavuttanutta elokuvaa löytää erisorttisina lättyinä ties millaisista alelaareista naurettavan edullisin hinnoin. Ei sillä, että elokuvateollisuus moista pinnallista pilailua kaipaisi, vaan sillä, että jos jenkkileffa ei ole moista saanut niin lopputuloksen voi suurella todennäköisyydellä olettaa olevan nestemäistä paskaa. Tätä kyseistä elokuvaa taisi muutama vuosi takaperin saada muropakettien kylkiäisenä. Tähän kaikkeen on syynsä.

Odotukset Lake Placidin kohdalta eivät olleet mitenkään mainittavat sillä en todellakaan tiennyt mitä tuleva elokuva tulisi minulle tarjoamaan. Silmäilin tekijöiden tietoja, joista esiin pisti erikoistehostemies Stan Winston sekä myös leikkaajana ansioitunut säveltäjä John Ottman. Ohjaaja sekä näyttelijät lukeutuvat mitäänsanomattomuuksien laajaan jatkumoon.

Lake Placid kertoo simppelin tarinan. Pikkukaupungin järvestä Lake Placidista löydetään hillittömän suuri ihmissyöjäkrokotiili. Paikalle saapuu erinäinen kavalkaadi ihmisiä, joilla on omat odotuksensa siitä mitä kaikki tarkoittaa. Luonnollisesti ensin mietitään mikä se on, sitten mistä se tuli ja lopuksi mitä sille pitäisi tehdä. Ei siis mikään aivonystyröitä kiihoitteleva elokuvakerronnallinen huippuluomus.

Allekirjoittanutta kiehtoo aarniometsät ja jylhä luonnonkauneus. Elementit, joita Lake Placid esittelee verraten hienosti. Luonto on osattu ottaa roolihahmoksi eikä menosta paista läpi irtonainen häseltäminen käpyjen keskellä. Metsä ja luonnollisesti itse järvi näyttää upeilta. Maisemaotoksissa on tyyliä ja kaunis luonto saakin hyvälle tuulelle.

Samaa ei voi sanoa muusta elokuvasta. Ally McBealin sekä lukuisten muiden roolihahmovetoisten hömppäsarjojen käsikirjottajana ansioitunut David E. Kelly on saanut roolihahmoista pelkkiä paperin ohuita soveltajia, joiden keskinäinen kemia ei toimi mitenkään. Toki jokainen hahmo on tarkkaan mietitty, että kuka, mikä, mistä, miksi ja minne menossa, mutta kauhugenreä kosiskeleva Lake Placid yhdistelee Kellyn aikaisemmista töistä tuttua lepsuilua ja yksinkertaista huumoria, joka ei kanna muuten kauhupitoisessa elokuvassa. Täysin turhanpäiväiset jutustelut kiperissä tilanteissa ja hävettävän surkea amerikkalaishuumori ovat kuin suoraan heikosta ihmissuhteita tehosekoittavasta tv-sarjasta.

Käsikirjoituksen kepeyden ja ristiriitojen kanssa huonoista viboista taistelee näyttelijät, jotka ovat kuin partiolaisten telttaretkeltä mukaan napattuja onnettomia reppureissaajia. Bill Pullman on oma tylsä vakavaleukainen itsensä, mutta toimii pääroolissaan siedettävästi sillä elokuvan naispääosaa esittävä Bridget Fonda kerää ehdottomasti katsojien kaiken vihan niskaansa. Pitkältä tuntuvan katselukokemuksen aikana toivoin todella, että naikkonen saisi samanlaisen lopun kuin Jackie Brownissa. De Niro paikalle ja tylysti luotia kitusiin.

Lake Placid on kummallinen ja huono elokuva. Se ei tiedä mikä se haluaa olla. Kauhua, komediaa, seikkailua, draamaa vai tv-sarjaa. Mikään näistä elementeistä ei toimi elokuvassa edes erikseen, joten kuvitelkaapa kaikki yhdessä.

  • 20%
    Lake Placid - 20%
20%

Poiminta

Genret: jännitys,kauhu,komedia
Kesto: 82 min
Ohjaaja: Steve Miner
Pääosissa: Bill Pullman,Bridget Fonda,Oliver Platt,Brendan Gleeson,Betty White
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments