elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ensimmäisellä kerralla leffalta vain odotti ratkaisuja juonen kannalta ja tapitti sitä silmä kovana. Toisella katselukerralla elokuva on yhtä hyvä. Tällöin loppuratkaisun ollessa jo entuudestaan...

Ensimmäisellä kerralla leffalta vain odotti ratkaisuja juonen kannalta ja tapitti sitä silmä kovana. Toisella katselukerralla elokuva on yhtä hyvä. Tällöin loppuratkaisun ollessa jo entuudestaan tuttu, katsoja katsoo sitä, miten hienosti ja tyylillä Training Day on toteutettu.

Elokuvan parasta antia on Denzel Washington, joka tekee ilmiömäisen roolisuorituksen L.A:n huumekyttä Alonzona. Suotta ei Denzel saanut Oscaria roolistaan, sen verran taidolla hän roolinsa suoritti. Ethan Hawke esittää elokuvan keltanokkaa: Jake Hoytia. Minulle melko tuntematon Hawke suoritti roolinsa todella hyvin ja sai jopa Oscar ehdokkuuden, mutta itse pokaali jäi saamatta. Muissa rooleissa nähdään mm. räppitähtiä, kuten Dr. Dre, Snoop Dogg ja Macy Gray. Yllättävästi kukaan näistä ei suoriudu häiritsevän huonosti roolistaan. Etenkin Snoop Dogg hauskutti pyörätuolissaan, mutta Dr. Dren näytteleminen meni asteen yli. Onhan yo-tyylillä kättä heilutteleva poliisi hieman korni näky. Kaikinpuolin Training Dayn roolisuoritukset ovat priimakamaa.

Juoni on hienosti kasattu tekele ja kestää aivan loppumetreille asti. Elokuva alkaa Hoytin kotoa, etenee Hoytin ja Alonzon nasevaan dialogiin kahvilan pöytään ja Alonzon autoon missä käydään homman nimi lävitse. Harjoituspäivänä Hoytin on näytettävä Alonzolle onko hänestä huumekytäksi / etsiväksi. Tämän enempää juonesta ei voi oikeastaan kertoa. Hoyt alkaa tajuamaan faktoja. Mikä Alonzo on miehiään, muuta kuin rajan ylittänyt huumekyttä?

Leffa sijoittuu ympäri Los Angelesia. Mukaan otetaan mm. jengialueita, jossa “ei tervetullut” pääsee hengestään ja missä pätevät tietyt säännöt. Jengialueiden tunnelma on kaptivoitu hyvin, joten uskottavuus pysyy koko ajan. Elokuvan tyyliin sopii mainiosti elokuvassa oleva rap painotteinen musiikki, jota toteuttavat mm. Dr. Dre ja Snoop Dogg. Kuvaus on erinomaista: ympäristöt on saatu näyttämään kauttaaltaan realistisilta, kamerakulmat ovat erinomaisia ja kermana kameran edessä häärii ylicool Denzel joka saa testosteronin virtaamaan. Yksi esimerkkikohta oivasta visuaalisesta toteutuksesta on heti alussa missä pari astuu Alonzon autoon ja Dr. Dren Still alkaa soimaan. Musiikki sopii enemmän kuin hyvin ja kamerakulmat ovat ammattimaisia. Visuaalisen puolen osa-alueiden yhteistyö on miltei täydellinen ja lopputulos on ihailtavan realistinen ja samalla viihdyttävä. Minuun Training Dayn tyyli upposi todella hyvin.

Parhaimpia katuelokuvia, jota voi suositellla todella lämpimästi.

4.5

Poiminta

Genret: draama,rikos
Kesto: 120 min
Ohjaaja: Antoine Fuqua
Pääosissa: Denzel Washington,Ethan Hawke
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jori Jäntti

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments