elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Pienen pakon edessä jouduin vuokraamaan Makuunista Pianonopettaja -nimisen elokuvan, joka loistavista näyttelijäntöistään huolimatta jää hyvinkin keskinkertaiseksi elokuvaksi. Juoni on Pianonopettajassa oikeastaan erittäin mielenkiintoinen. 40-vuotias...

Pienen pakon edessä jouduin vuokraamaan Makuunista Pianonopettaja -nimisen elokuvan, joka loistavista näyttelijäntöistään huolimatta jää hyvinkin keskinkertaiseksi elokuvaksi.

Juoni on Pianonopettajassa oikeastaan erittäin mielenkiintoinen. 40-vuotias pianonopettaja asuu äitinsä kanssa ja voikin sanoa, että heidän tytär-äiti-suhteensa on kieroutunut. Äitinsä jalkoihin jäänyt Erika (joka on siis se pianonopettaja) yrittää unohtaa tai oikeastaan paeta äitinsä vallan alta pornon maailmaan, jossa Erikaa miellyttävät kaikenlaiset perversiot. Sitten eräänä päivänä Erikan elämä saa piristysruiskeen tai oikeastaan eräänlaisen muutoksen, kun hänen oppilaansa yrittää vietellä hänet.

Näyttelijät ovat Pianonopettajan parasta antia. Pääosissa todellakin loistavat Erikaa näyttelevä Isabelle Huppert ja miespääosaa näyttelevä Benoit Maginel. Huppert onnistuu todellakin loistavasti lievän outona ja hulluna Erikana ja tuo Erikasta esiin monia ulottuvuuksia. Huppert tuo hahmolleen syvyyttä, jota puuttuu niin monista nykypäivän elokuvista. Myös Maginel onnistuu keikaroivana ja ehkä hieman omahyväisenä Walterina loistavasti. Maginelin esittämä hahmo kasvaa selvästi elokuvan aikana aikuisemmaksi kuin myös välinpitämättömäksi. Myös muut näyttelijät onnistuvat rooleissaan kerrassaan loistavasti. Erityismaininta täytyy antaa Erikan äitiä esittävälle Annie Girardotille, joka on roolissaan kerrassaan esimerkillisen ärsyttävä ja aidon tuntuinen äiti.

Loistavista näyttelijänsuorituksistaan huolimatta Pianonopettaja ei ole mikään erinomainen elokuva. Se on kyllä ehdottomasti keskikastiin kuuluva elokuva, muttei sen enempää. Syynä tähän on yksinkertaisesti horjuva ja hieman sekava juoni, joka etenee liian suurin harppauksin. Lisäksi Pianonopettajasta puuttuu se "jokin", jota ei pysty oikein järkevästi selittämään. Katsoja vain haluaa tältä elokuvalta enemmän kuin se voi antaa. Siinä kaikki.

3

Summary

Genret: draama
Kesto: 130 min
Ohjaaja: Michael Haneke
Pääosissa: Isabelle Huppert,Annie Girardot,Benoît Magimel
Valmistusmaa: Ranska,Itävalta
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments