elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Nicole Kidman (Cold Mountain, Moulin Rouge) näyttelee YK-tulkkia Silvia Broomea, joka vahingossa kuulee erään afrikkalaisen valtiopäämiehen tappouhkauksen. Sean Penn (21 Grammaa, Menneisyyden ote) esittää Tobin...

Nicole Kidman (Cold Mountain, Moulin Rouge) näyttelee YK-tulkkia Silvia Broomea, joka vahingossa kuulee erään afrikkalaisen valtiopäämiehen tappouhkauksen. Sean Penn (21 Grammaa, Menneisyyden ote) esittää Tobin Kelleriä, vaimonsa menettänyttä Salaisen palvelun agenttia, joka suojelee Broomea mahdollisilta salamurhaajilta. Ohjauksesta vastaa Hollywoodin veteraani Sydney Pollack, joka sai Oscarin 80-luvun puolen välin työstään Minun Afrikkani.

Pollack ohjaa itsevarmasti ja elokuvan harvoista toimintakohtauksista löytyy sitä samaa intensiivisyyttä kuin 30 vuoden takaisesta, Robert Redfordin näyttelemästä trilleristä Korppikotkan kolme päivää. Nicole Kidmanin onnistuneesta roolisuorituksesta uhkuu haavoittuvuutta mutta roolin olisi silti voinut antaa jollekin hieman tuntemattomammalle nuorelle lahjakkuudelle. Penn on niin ikään hyvä surun murtamana agenttina. Catherine Keener (Being John Malkovich) esittää Kellerin paria.

Juuri kun Hotelli Ruandan verisistä kuvista ollaan toivuttu, ovat taustalla taas Afrikan väkivaltaisuudet. Tällä kertaa tapahtumapaikkana toimii fiktiivinen Matobon valtio. Tyydyttäessään trillerinnälkäisen yleisön tarpeet, Pollack myös kritisoi maailman johtajia piittaamattomuudesta kolmannen maailman hirmutekoja kohtaan. Elokuvan vallitsevia teemoja ovat yhden ihmisen voimattomuus, kosto ja anteeksianto.

Käsikirjoituksesta vastaavat mm. palkitut Scott Frank ja Steven Zaillian, jotka tekevät hienoa työtä ja saavat päähenkilöt tuntumaan oikeilta ihmisiltä, joilla on arvoja ja mielipiteitä. Trillerin ja draaman välimaastossa kulkeva Tulkki kaikessa kompleksisuudessaan aukeaa hitaasti ja vaatii kärsivällisyyttä mutta palkitsee lopussa katsojan.

  • 80%
    Tulkki - 80%
80%

Tiedot

Genret: draama,jännitys
Kesto: 130 min
Ohjaaja: Sydney Pollack
Pääosissa: Nicole Kidman,Sean Penn,Catherine Keener
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments