elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Netflixin minisarja yllättää positiivisesti. Keep Breathing

Ainakin minut täysin puskista yllättänyt Keep Breathing on erinomainen ja otteessaan pitävä minisarja Netflixin ihmeellisessä maailmassa. Se on samalla omalla tavallaan hyvin kaukana Robert Zemeckisin epäonnistuneesta Cast Awaysta, sillä Livin (Melissa Barrera, joka on meksikolainen näyttelijä ja laulaja) ei jutella lentopallolle, vaan itselleen. Traumaattinen kokemus laukaisee lisää draumaattisia takaumia, jotka koettelevat jo valmiiksi introvertin Livin mieltä kauniin ja vaativan luonnon keskellä.

Katsojalle Keep Breathing, kuten sanottua, on koukuttava kokemus. Minisarjan haluaa seurata loppuun välittömästi siltä istumalta, kun Livin, Georgen (Mike Dopud) ja Samin (Austin Stowell) lentokone iskeytyy keskelle erämaata ja vieläpä järveen. Siitä seuraa järkytys, luopuminen ja taistelu henkiinjäämisestä, josta nopeasti jäljellä on vain Liv erämaan keskellä. Onkin hauska nähdä, että meksikolaisia telenoveloja tehneeltä näyttelijältä löytyy takataskusta näin paljon tunnetta ja uhmaa julmaa, mutta kaunista, luontoa vastaan. Samalla kun Liv käsittelee traumansa kuolleen isänsä (Juan Pablo Espinosa) ja hänet jättäneen äitinsä (Florencia Lozano) kanssa (takautumina ja yksin), on koossa jotain todella hienoa, jollaista nykyään näkee harvemmin tässä tiktok-videoiden pituisissa viihdepaketeissa.

Ja niin, minisarjan käsikirjoittajat Brendan Gall ja Martin Gero ovat tehneet episodien ohjaajien ohella erinomaista työtä piiskaten Melissa Barren lyömättömään iskuun, jossa jokainen onnistuminen on lopulta takaisku. Väsymys ja epätoivo raastavat Barren näyttelemän Livin lisäksi katsojaa, missä Liv yrittää löytää tiensä sivistyksen pariin, vaikka hän haluaisi vain heittäytyä virran vietäväksi. Kun mukaan lyödään toimivat takaumat, joissa tarkastellaan Livin valintoja ja syytä sisäänpäin sulkeutuneisuuteensa, saadaan kokoon paketti, joka tuntuu ennenkaikkea uskottavalta. Nyt ei taistella jäätä tai susia vastaan: nyt taistellaan minuutta vastaan, jossa väliportaat asetetaan paikalleen kohtalon oikusta luonnon keskellä. Luonnon, joka kimaltelee puhtaissa vesissä ja vihreissä metsissä. Luonnossa, jossa ainoa ääni on kaiku ja tuulen vire.

Keep Breathingia voi suositella; se on hidastempoinen, mutta toimiva seikkailudraama, jonka jännittävät elementit saavat katsojan arvailemaan, että löytääkö Liv enää takaisin ihmisten pariin -niin fyysisesti kuin henkisesti.

4

Poiminta

Ohjaus: Maggie Kiley, Rebecca Rodriguez
Näyttelijät: Melissa Barrera, Juan Pablo Espinosa, Austin Stowell, Jeff Wilbusch, Florencia Lozano
Genre: seikkailu, jännitys, draama
Vuosi: 2022
Kesto: 6 episodia

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments