elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Witcherin toinen tuotantokausi petraa ensimmäisestä jättiharppauksin. The Witcher – Season 2

Netflixin “mega-sarjan”, The Witcherin, toinen tuotantokausi löytyy nyt suoratoistopalvelusta tuoden mukanaan verta, magiaa ja seikkailua, joita jokainen mielessään jossain määrin kaipaa. Katsojalle onkin ehkä jopa hieman yllättäen vähän parempaa kaikkea; parempaa näyttelemistä, parempaa tarinankuljetusta ja parempaa tunnelmaa, kun kaikkea ei yritetä tehdä tällä kertaa niin massiivisen megalomaanisesti kaikkea mahdollista sotkien. Tuloksena ei ole hyvältä maistuva sekametelisoppa, vaan jopa ihan laadukkaasti rakennettu tuotantokausi, jossa alkaa melkein olla jo järkeä. Ensimmäiseen tuotankauteen verrattuna toinen tuotantokausi on joka tapauksessa jättimäinen askellus kohti parempaa suoratoistoviihdettä vaikkakin sarjaa edelleen kannattelee miltei yksinään pääroolissa loistava suoriutuva Henry Cavill.

Toinen tuotantokausi vie katsojansa siihen hetkeen, mihin ensimmäinen tuotantokausi päättyi. Katsojalle ei näytetä suuren Soddenin taistelun loppukahinoita, mutta voittajasta ei jää epäselvyyttä. Hukassa on kuitenkin Yennefer (Anya Chalotra), jota niin Tissaia (MyAnna Buring) kuin Geralt (Cavill) epätoivoisesti etsivät. Geraltilla on huolenaan nyt yllätyksen lapsensa prinsesssa Cirilla, jonka salaisuuden selvittämiseksi Geralt päättää lähteä kohti noiturien linnoitusta Kaer Morhenia. Täällä tavataan Geraltin oppi-isä Vesemir (Kim Bodnia), sekä maagi Triss (Anna Shaffer), joiden seurauksena temppelin verhot alkavat avautua. Niinpä Geralt matkaakin taisteluun kohti uusia hirviöitä, noitia ja ihmisiä vastaan lähes tasaisen tappavalla tahdilla. Veren, tunteiden ja draaman keskellä Cirilla pääsee omaan kiirastuleensa, joka tuntuu olevan vasta alussa samalla kun Yennefer etsii omia voimiaan ja Fringilla (Mimi Ndiweni) luo liittouman haltioiden kanssa Eamon Farrenin Cahirin paetessa vankeutta ja teloitusta yhdessä Yenneferin kanssa.

Sarjan ensimmäisen tuotantokauden ylivoimaisesti suurin onnistuja oli Henry Cavill, eikä Witcherin toinen tuotantokausi ole siitä mikään poikkeus. Onkin päivänselvää, että ilman Cavillin suoritusta sarja ei olisi mitään muuta kuin kasa aaltomaisesti ailahtelevia näyttelijänsuorituksia vailla päämäärää. Varsinkin kun Yenneferiä näyttelevä Anya Chalotra on edelleen jotenkin hukassa; hän ei ole vieläkään tullut sinuiksi hahmonsa kanssa, eikä käsikirjoitus ole tuonut tähän tuotantokauteen oikein mitään hyvääkään. Sen sijaan Cirilliaa näyttelevä Freya Allan petraa vanhetessaan huomattavasti tuoden hahmoonsa tarvittavaa syvyyttä ja tyhjyyteen tuijottelevia silmiä. Cavill puolestaan Geraltina murahtelee ja tuijottaa uhkaavan karismaattisesti, kun ympärillä olevat näyttelijät ovat lähinnä hädissään.

Sivurooleissa onkin paljon petraamisen varaa: Tissaiaa näyttelevää MyAnna Buringia työnnetään käsikirjoituksen voimalla sivualalle ja Tissaian rinnalle hyppäävä Madesh Jadu tyytyykin vain uhomaan rintakarvat röyhyten. Hieman huumoria sarjaan tuova Joey Batey lurittelee taas laulun pari, Mecia Simson tuo omanlaista tunnetta haltiamaagin roolissa, Vesermiä näyttelevä kokenut Kim Bodnia hakkaa päätään vähintäänkin henkisesti pöytään ja Nilfgaardin kenraalia näyttelevä Eamon Farren menee roolinsa kanssa tunneskaalojen äärilaitaan (minusta hänen roolihahmonsa on verrattaen oudosti käsikirjoitettu).

Kuten todettua, niin Witcherin toinen tuotantokausi on selkeästi vakaampi ja selkeämpi kokonaisuus kuin sekava ensimmäinen tuotantokausi. Juonen kaari on toiselle tuotantokaudelle saatu kuntoon, eikä sarjassa tehdä hämmentäviä “aikamatkoja” enää sinne ja tänne. Lineaarisesti eteenpäin kulkevaa sarjaa onkin miellyttävä katsella, eikä sarjassa miljöön ja teknisen toteutuksen kannalta ole juuri mitään moitittavaa. Ainoastaan musiikin ja puheen käsittämättömän suuri kontrasti pistää katsojan hakkaamaan kaukosäädintä, mutta muuten sarjasta voi jopa nauttia. Ei kuitenkaan niin paljon kuin pitäisi, sillä ainoa superkarismaattinen ilmestys on Cavill, eikä hänen suorituksensa jaksa mitenkään viiteen tähteen saakka kantaa.

3.5

Poiminta

Ohjaus: Stephen Surjik, Sarah O’Gorman, Edward Bazalgette, Louise Hooper
Näyttelijät: Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan, Eamon Farren, Mimi Ndiweni, MyAnna Buring, Anna Shaffer, Mahesh Jadu, Kim Bodnia, Royce Pierreson, Joey Batey, Tom Canton, Mecia Simson
Genre: toiminta, seikkailu, draama
Kesto: 8 episodia
Vuosi: 2021

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments