elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Mitä saadaan, kun yhdistetään jälleen ohjaja Paul W.S Anderson ja hänen vaimonsa Milla Jovovich? No tietenkin scifi toimintaa, jossa mätkitään hirviöitä. Tämä kaava on... Monster Hunter

Mitä saadaan, kun yhdistetään jälleen ohjaja Paul W.S Anderson ja hänen vaimonsa Milla Jovovich? No tietenkin scifi toimintaa, jossa mätkitään hirviöitä. Tämä kaava on toistettu näiden kahden toimesta jo sadassa Resident Evil elokuvassa ja miksipä tätä ”hyväksi” havaittua sapluunaa muuttamaan. Mutta ei anneta menneiden projektien vaikuttaa tähän, sillä idea on ainakin suhteellisen tuore vaikkakin monessa alan kirjallisuudessa käytetty, nimittäin ulottuvuus hyppely sekä järjettömän kokoiset hirviöt. Vaikka tämänkin elokuva juoni perustuu videopelisarjaan niin itse en ole moisesta ikinä kuullutkaan ja elokuvan tiedoissakin ilmoitetaan, että kytkös on todella löyhä, joten ehkä tätä ei kannata suoraan tunkea laariin ”videopelielokuvat”.

Jo elokuvan nimi ”Monster Hunter” asettaa tietyt mielikuvat mitä tuleman pitää. Mutta täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että vaikka science fiction elokuvat ovat lähellä sydäntä ja niitä on tullut nähtyä enemmän kuin tarpeeksi niin jotain freesiä tässä elokuvassa silti on. Ja sanon tämän nimenomaan positiivisessa mielessä, sillä pitkästä aikaa nähdään jotain uutta tarinaa näin jatko-osien kulta-aikoina. Myöskään Milla Jovovich ei tunnu vanhenevan mitenkään sillä naisen olemus on pysynyt lähes muuttumattomana viimeisen kymmenen vuotta. Sekin täytyy todeta, että pidän kyllä Jovovichin tekemisestä ja hän on usein todella uskottava näissä toiminnallisissa rooleissa. Eikä tämäkään tuo poikkeusta sillä hänen esittämä kapteeni Artemis todella tuntuu ryhmän johtajalta autiomaassa missä hänen johtamat Rangersit etsivät kadonneita sotilaita.

Mutta kuten arvata saattaa sotilaat kohtaavat autiomaassa jotain odottamatonta, ja huomaavat pian joutuneensa ulottuvuuspyörteen syöveriin. Tämä toinen maailma näyttää aluksi hyvin samanlaiselta kuin maapallon autiomaa, mutta pian Rangersit huomaavat, että kaikki ei ole ihan kohdillaan. Alkaa kamppailu mitä mielenkiintoisimpia hirviöitä vastaan ja kuten arvata saattaa miehistö alkaa hupenemaan kiihtyvällä vauhdilla. Pian käykin selväksi, että leffan pääosassa nähdään vain Millan esittämä Artemis, ja mystinen aasialainen selviytyjä, jonka kanssa Artemis ei aluksi tietenkään tule toimeen. Tämä johtaa tietenkin mitä uskomattomimpiin taisteluihin, joihin vain legendaarinen Tony jaa pystyy.

Tästä eteenpäin elokuva noudattaa tuttua selviytymiskamppailua, jossa pienestä pinteestä joudutaan aina vähän isompaan pinteeseen ja selviytymiseksi on vain puhallettava yhteen hiileen ja pistettävä hirviöitä turpaan. Tämä hirviömaailma näyttää hienolta ja vaikka hiekka-aalloilla seilaava laiva tuntuu hieman oudolta niin jollain tavalla sekin sopii tähän elokuvaan. Mitään suuria tunteita tai ällistyttäviä juonen kaaria on turha odottaa, mutta Milla, Tony ja myöhemmin nähtävä Ron Perlman tuovat tarvittava ainekset jouhevaan elokuvaan. Samoin toiminta ja hirviöt ovat suorastaan huikean hyvin tehty ja osaahan Anderson ohjata toimintaa. Monster Hunter on mukava sunnuntai-illan scifitoiminta, joka jättää hymyn huulille. Onhan se vähän hupsu, ja jollain tavalla kliseinen, mutta jokin siinä vetää puoleensa. Se on myös omaperäinen ja sopivan pitkä sekä uskottavasti toteutettu. Näitä lisää.

Monster Hunter
  • 75%
    Elokuva - 75%
75%

Summary

Genret: Toiminta, Seikkailu, Fantasia
Kesto: 103
Ohjaaja: Paul W.S. Anderson
Pääosissa: Milla Jovovich, Tony Jaa, Ron Perlman
Valmistusmaa: Yhdysvallat, Saksa, Japani, Etelä Afrikka
Valmistusvuosi: 2020

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments