elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Samannimiseen animaatiosarjaan pohjautuva, Karyn Kusaman (Girlfight) ohjaama scifitoiminta Aeon Flux sijoittuu 400 vuoden päähän tulevaisuuteen. Virus on pyyhkäissyt pois suurimman osan maapallon väestöstä ja...

Samannimiseen animaatiosarjaan pohjautuva, Karyn Kusaman (Girlfight) ohjaama scifitoiminta Aeon Flux sijoittuu 400 vuoden päähän tulevaisuuteen. Virus on pyyhkäissyt pois suurimman osan maapallon väestöstä ja kaikki selviytyneet elelevät samassa kaupungissa, Bregnassa. Kukat kukkivat ja ruoho vihertää mutta jokaisessa kunnon paratiisissa lymyilee käärme: ihmisiä katoilee mystisesti.

Ankaraa hallitusta vastaan on muodostettu kapinallisliike Monican, jonka jäsen tappavan kaunis Aeon Flux (Charlize Theron) on. Sisarensa kuoleman jälkeen hänet lähetetään murhaamaan hallituksen ykkösmies Trevor Goodchild (Marton Csokas). Trevorissa on kuitenkin jotain tuttua ja Aeon harkitsee uudemman kerran tehtävän suorittamista.

Ilkeä totalitaristinen hallitus vastaan hyvät kapinalliset –asetelma on hieman kulunut eikä Aeon Flux tarjoa mitään uutta. Elokuva on oikeastaan yhdistelmä elokuvista The Island, V niin kuin verikosto ja Tomb Raider. Huikeita akrobaattisia suorituksia esittävä Charlize Theron (Monster, Paholaisen asianajaja) on ilo silmälle. Muuten aika nimetön näyttelijäkaarti hukkuu visuaalisuuden alle.

Näyttävä elokuva kaatuu heikohkoon, videopelitasoiseen käsikirjoitukseen mutta toipuu hiukan loppua kohden. Loppupuolella käsitellään erästä kuolematonta aihetta ärsyttävän pintapuolisesti.

  • 40%
    Aeon Flux - 40%
40%

Tiedot

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 93 min
Ohjaaja: Karyn Kusama
Pääosissa: Charlize Theron,Marton Csokas,Jonny Lee Miller,Sophie Okonedo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

Ei kommentteja

Ole ensimmäinen, joka jättää kommentin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.