Lucifer -Season 5

Arvostelu on tehty Netflixin kahdeksan ensimmäisen episodin perusteella.

Monien seuraama Netflixin yliluonnollinen höpöhöpö-sarja, Lucifer, on täällä taas viidennen tuotatokauden merkeissä. Ja mikäpä siinä, sillä omalla tapaa Luciferin uusin tuotantokausi ei taaskaan petä katsojaansa, vaan tuottaa ruudulle kevyttä, aivotonta, viihdettä, jota on äärimmäisen helppo seurata. Se on niin helposti seurattava sarja, että edes pääjuonesta ei voi pudota pois, vaikka skippaisi muutaman jakson tuotantokauden keskeltä. Kaiken kevyen ja suhteellisen harmittoman viihteen taustalla on kuitenkin muodostumassa ajatus siitä, että sarja on löytänyt jo ajat sitten itsensä ja on pikku hiljaa hiipumassa pois.

Viidennen tuotantokauden juonikuviot eivät paljon katsojan päätä huimaa. Neljännen kauden tiimoilta Lucifer on palannut helvettiin ja Chloe tietenkin ikävöi rakastaan tuon tuosta. Ei kestä kauaakaan kun mukaan saapuu Luciferin kaksoisveli Mikael, joka pistää välittömästi enkelten kaupungin (tai ainakin katsojalle tutut hahmot) sekaisin. Tuloksena on lähes päätöntä nolla-sekoilua, jonka lomassa puhutaan tunteista, ikävöidään rakkaita ja etsitään murhaajia.

Pääosia näyttelevien näyttelijöiden rooleja ohjataan myös omalla tapaa uusiin suuntiin. Luciferia (ja Mikaelia) näyttelevä Tom Ellis ei varsinaisesti enää säkenöi tuplaroolissaan, mutta hoitaa hommansa muutaman valonpilkahduksen kanssa suhteellisen tyydyttävästi. Lauren German puolestaan alkaa vaikuttamaan jo hiukan kyllästyneeltä, mutta toisaalta sarjan juonenkäänteiden valossa sitä ei voi ihmetellä. Toisaalta Luciferissa saa edelleen kiitellä sitä, kuinka hyvin Germanin ja Ellisin kemia toimii yhteen; siinä on mielestäni mukana tunnetta ja kaipuuta, jota oikeasti tälläisistä kertakäyttöviihteen tähdistä on vaikeaa välillä löytää.

On myös nähtäviä yhä näkyvämpiä kehityssuuntia sivuosissa oleville hahmoille; näyttäisi ainakin siltä, että Kevin Alejandron Dania ollaan käsikirjoittamassa ulos sarjasta. Vai mitä muka pitäisi ajatella siitä, että Alejandron hahmosta tehdään jatkuvasti ikäänkuin irrallisempi ja typerämpi? Sama ilmiö on mielestäni näkyvissä myös Rachael Harrisin Lindassa, sekä D.B. Woodsiden Amenadielissä, jotka viidennellä tuotantokaudella kamppailevat vanhemmuuden salojen keskellä. Niinpä yhtäkkiä uskonnollisista ja jumalallisista vaikutteista on tehty arkipäivää, jossa siipiä levitellään ja pirun naamaa väläytellään missä sattuu. Ainoa, johon sentään saadaan vähän taustaa ja yritystä on Lesley-Ann Brandtin hahmo Mazikeen, jonka sielunetsinnällä on sentään joku autenttisen oloinen tarkoitusperä.

Sarjaa seuranneelle katsojalle alkaa olla tässä vaiheessa melko selvää, että käsissä on muovista ja tekotaiteellista kuraa, mutta tosiasia samalla on se, että Lucifer ei edes yritä päästä sinne tasolle, minne suoratoistopalveluiden tv-sarjat parhaimmillaan pääsevät. Lucifer onkin rehellistä aivotonta viihdettä, jossa ollaan astuttu melko kauas sarjakuvien upeasta maailmasta. Tilalle on tullut aivot nollaavaa kertakäyttöviihdettä, joka kyllä tekee sen, mitä lupaa; antaen oikeastaan ei mitään. Valitettavasti viides kausi osoittaa kuitenkin sen, että sarjalla alkaa olla jo eväät syöty; draamallinen huippu on jo koettu ja nähty, nyt vain tuuletellaan säälliseen loppuun saakka.

3
3

Poiminta

Genret: toiminta, rikos, draama
Ohjaajat: Eagle Egilsson, Sherwin Shilati, Claudia Yarmy, Viet Nguyen, Sam Hill, Richard Speight Jr., Nathan Hope, Kevin Alejandro
Pääosissa: Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2020

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments