elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Will Ferrellin käsikirjoittamaa ja roolittamaa elokuvaa, Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, katsellessa tulee väistämättä mieleen, että lauletaanko elokuvassa samalla Ferrelin uran... Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Will Ferrellin käsikirjoittamaa ja roolittamaa elokuvaa, Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, katsellessa tulee väistämättä mieleen, että lauletaanko elokuvassa samalla Ferrelin uran loppusointuja? Olen miltei aina pitänyt Ferrellistä, mutta jäätävä tosiasia on se, että mies tekee jatkuvasti vain “itsensä” kaltaisia elokuvia, joiden tematiikka kulkee koko ajan samanlaisten, itseään toistavien, hahmojen ympärillä. Suoraan sanoen olen jo hieman kyllästynyt siihen, sillä uskoisin Ferrellistä olevan parempaankin kuin hölmöjen hahmojen näyttelemiseen liukuhihnalta. Ja Eurovision on juuri sitä.

Tämä on sinänsä harmi, sillä komedioiden (ja itseasiassa ihan pätevän The Judge -elokuvan) ohjaajana tunnettu David Dobkin on yhdessä Ferrellin kanssa luonut ihan mukiinmenevän ja helposti katsottavan komedian euroviisuista, joka jaksaa ilahduttaa ainakin nuorempaa väkeä ja miksei myös varmasti euroviisujen ystäviä. Se on omalla tavallaan täynnä laulua ja yksinkertaista, positiivista iloa, jonka vuoksi elokuvaa on niin helppo katsella. Mikäli katsoja tosin olettaa Dobkinin elokuvan jotenkin kutkuttelevan nauruhermoja, niin spoilerin omaisesti voin melkein vannoa parhaiden vitsien olevan jo elokuvan trailerissa monilta osin, eikä huutonauruun päästä missään vaiheessa.

Elokuvan vauhtiin mahtuu mukaan Ferrellin lisäksi ihan mukiinmenevästi näyttelevä Rachel McAdams, sekä roolinsa euroviisumaisesti ilahduttavasti yli vetävä Dan Stevens. Vilahtaapa elokuvan sivuroolissa myös oma suosikkini Mikael Persbrandt, joka näyttää vanhenevan filmillä arvokkaasti. Kun taustalla vielä myhäilee Pierce Brosnanin isällinen parta, on islantilaisen duon euroviisu-seikkailu samanlainen seikkailu kuin Jaana Pelkosen ja Mikko Silvennoisen tähdittämä kuvitteellinen juonto euroviisuissa.

Elokuvaan on myös panostettu kiitettävästi laulujen muodossa ja mikä parasta; myös pääosan esittäjät ovat oikeasti mukana laulamassa lauluja. Niinpä “Ja Ja Ding Dong”, “Double Trouble” ja “Husavik (Hometown)” muuttuvat Ferrellin ja McAdamsin käsissä yllättävän hyviksi ja osuviksi lauluiksi Molly Sandenin (se oikea laulaja) taustatuella. Sitä paitsi “Double Trouble” ihan aidosti kuulostaa euroviisujen kappaleelta, koska se on juuri sellaista europoppia, jota voisi kuvitella euroviisuissa soitettavan.

Ehkä Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga on lopputahti Ferrellin uralle, mutta tällä kertaa vielä Ferrell onnistuu McAdamsin kanssa siinä, että koko elokuva näyttää omalla tavallaan ihan oikeasti euroviisuilta ja monet varmasti pitävät ja mikseivät jopa nauttivat siitä. Itse en elokuvana tätä pitä kovinkaan kummoisena, mutta silti kannustan jokaista katsomaan tätä ihan hyvällä mielellä ilman ennakkoluuloja. Toisaalta, jos vihaat elokuvia, joissa lauletaan, niin passaa tämä välistä.

2.5

Poiminta

Ohjaus: David Dobkin
Näyttelijät: Will Ferrell, Rachel McAdams, Dan Stevens, Mikael Persbrandt, Pierce Brosnan
Genre: komedia, musiikki
Kesto: 123 min
Vuosi: 2020

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments