elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vihdoin saamme nähdä sen tarinan mihin Avengers Infinity wars jätti meidät lopputekstien jälkeen, eli ehkäpä yhden Marvel universumin voimakkaimman hahmon synnyn. Kapteeni Marvel on... Captain Marvel

Vihdoin saamme nähdä sen tarinan mihin Avengers Infinity wars jätti meidät lopputekstien jälkeen, eli ehkäpä yhden Marvel universumin voimakkaimman hahmon synnyn. Kapteeni Marvel on sarjakuvien sivuilla kehitetty jo 60-luvulla mutta on kokenut monenmoista inkarnaatiota ja nyt elokuvan muotoon päässyt Carol Denvers on tämän hahmon seitsemäs versio. Mutta tämä ei menoa haittaa, sillä täytyy ihan rehellisyyden nimissä sanoa, että marvel elokuvat ovat alkaneet jo kiertää pientä tylsyyden kehää ympäri, ja vaikka toki Infinity War oli jättipaukku niin odotukset tähän elokuvaan eivät olleet suuret. Onnekseni nämä odotukset ylitettiin sillä Captain Marvel on heittämällä yksi parhaista Marvel universumin tuotoksista.

Miksi sitten kukaan maapallolla ei ole kuullut tästä voimanpesästä mitään, kun kostajat ovat mätkineet ties ketä viimeisien vuosien aikana? Noh, tähän elokuva tarjoaa vastauksen ja heittääkin katsojan suoraan 90-luvulle ja kaukaiselle planeetta Halalle jossa muistinsa menettänyt Krii tähitjoukkojen jäsen Vers on alkanut näkemään outoja unia. Kriiden hallitsijana toimiva orgaaninen tekoäly ”korkein äly” neuvoo kuitenkin Versiä unohtamaan nämä unet ja kehittämään itseään ja kykyjään ampua fotonisäteitä käsistään, sekä toimimaan esimerkillisenä sotilaana. Vers ei varmasti olisi enempää asialle uhrannut aikaa, mutta sota Skrulleja vastaan vie hänet vangittuna vihollisten tukikohtaansa, jossa Skrullit alkavat porautua hänen päänsä sisään kaivaen muistoja, joita Vers ei koe omakseen. Tästä alkaakin seikkailu, joka avaa Versille aivan uudet polut ja pian hän löytääkin itsensä tuntemattomalta planeetalta nimeltä Maa.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1995 jolloin Samuel L. Jacksonin esittämällä Furylla on vielä kummatkin silmät tallella ja Maa planeetalla kukaan ei ollut vielä kuullut avaruuden superolennoista eikä supersankareista. Tavallaan Furyn ja Versin tapaaminen johtaakin koko Y.P.K.V.V osaston laajenemiseen ja valmistautumiseen siihen mitä tuleman pitää. Mutta nämä asiat sikseen, elokuva suorastaan nautiskelee tästä asetelmasta, kun maapalloa ei ole vielä kyllästetty supersankareilla ja 90-luvun ajankuva on hyvin tuotu esille. Samuel L. Jacksonkin näyttää yllättävän nuorelta kuten myös hänen uusi työparinsa Phil Coulson. Vers ei saavu kuitenkaan yksin maahan, vaan hänen perässään tulevat sekä Skrullit että tietenkin Krii soturit, jotka ainakin alustavasti tulevat auttamaan omiaan. Vers kuitenkin saa pian tietää, että hänen oikea nimensä on Carol Denvers ja siitä alkaakin purkautua sellainen vyyhti, joka keikauttaa sekä Carolin että koko Skrullisodan asetelmat päälaelleen.

Carol Denversiä esittävä Brie Larson on oiva valinta rooliin. Naisen intensiteetti ja olemus sopivat täydellisesti tämän mahtavan soturin luonteeseen ja tästä täytyykin nostaa hattua Marvel elokuvien castaajille, jotka ovat lähes järjestään onnistuneet näissä näyttelijävalinnoissa. Samuel L. Jackson on jälleen tuttu Fury, ja Krii soturi Yon-Roggin roolissa nähdään pitkästä aikaa Jude Law, jonka olemus on jälleen tutun ärsyttävä. Sivurooleissa häärivä Ben Mendelsohn ja Annette Benning täyttävät saappaansa mallikkaasti. Tarina on myös rakennettu mukavan väljäksi sen suhteen, että vaikka toimintaa viljellään kyllä runsaasti, niin sitä tasapainottaa mielenkiintoinen tarina ja sen yllättävät käänteet. Myös huumoria on jopa tavallista enemmän ja kun Marvel vihdoin pääsee käyttämään koko voimansa potentiaalia, niin onhan se komiaa katsottavaa. Tämä elokuva onkin hyvä aasinsilta nykyisen marvel saagan päätösleffaan ”End Game” jossa langat sidotaan yhteen. Jos Marvel saagan seikkailut jatkuvat tulevaisuudessa tämän kaltaisilla teoksilla niin ehkä en vielä heitä kirvestäni kaivoon, vaan asennoidun näihin vanhana sarjakuvafanina avoimin mielin.

Captain Marvel
  • 80%
    Elokuva - 80%
80%

Poiminta

Genret: Toiminta, Seikkailu, Scifi

Kesto: 123

Ohjaaja: Anna Boden, Ryan Fleck

Pääosissa: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Mckenna Grace, Annette Bening, Clark Gregg, Jude Law

Valmistusmaa: Yhdysvallat

Valmistusvuosi: 2019

Sending
User Review
4 (1 vote)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tero Niemenpää
Admin
2 years ago

Tämä oli hämmentävän viihdyttävä ja hyvä elokuva! 4/5p