elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Rakkautta & Anarkiaa ohjelmisto julkistettiin Rakkautta & Anarkiaa ohjelmisto julkistettiin
Rakkautta & Anarkiaa tulee taas. Jo kolmissakymmenissään oleva festivaali starttaa tänä vuonna 19.9.19. huikean 159 pitkän elokuvan voimin. Ohjelmisto julkaistiin tänään festivaalin verkkosivuilla. Festivaalin avajaiselokuvana... Rakkautta & Anarkiaa ohjelmisto julkistettiin

Rakkautta & Anarkiaa tulee taas. Jo kolmissakymmenissään oleva festivaali starttaa tänä vuonna 19.9.19. huikean 159 pitkän elokuvan voimin. Ohjelmisto julkaistiin tänään festivaalin verkkosivuilla.

Festivaalin avajaiselokuvana toimii Gurinder Chadhan ohjaama BLINDED BY THE LIGHT. Tarina nuoresta Pakistanilaisesta pojasta, joka löytää Bruce Springsteenin musiikin avulla keinon käsitellä elämäänsä on maailmalla yksi vuoden arvostelumenestyksistä.

Tämän vuoden kiinnostavimpia tärppejä ovat mm. Robert Eggersin ohjaama Lovecraft-henkinen kauhufantasia THE LIGHTHOUSE sekä Claire Denisen lämminhenkinen perhedraama 35 SHOTS OF RUM. Festivaalin koskettavimpiin ohjelmistopaljastuksiin kuuluu viime jouluna kuolleen elokuvakriitikko Helena Yläsen muistoksi esitettävä hänen lempielokuviinsa lukeutunut VETEEN PIIRRETTY VIIVA.

Tänä vuonna R&A liittyy tasa-arvoa elokuva-alalle vaativien festivaalien joukkoon allekirjoittamalla kansainvälisen 5050×2020-aloitteen. Allekirjoituksen myötä festivaali sitoutuu edistämään tasa-arvoa ohjelmistossaan ja organisaatiossaan sekä keräämään ja julkistamaan siihen liittyvää dataa. Aloitteen ovat allekirjoittaneet myös muun muassa Cannesin, Berliinin ja Göteborgin elokuvajuhlat.

– Moniäänisyys on avain rikkaaseen elokuvakulttuuriin. Se on ollut R&A:n ytimessä yli 30 vuotta. Haluamme muiden eturivin kansainvälisten festivaalien kanssa edistää tasa-arvoa yhä tehokkaammin ja järjestelmällisemmin, toteaa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

– Elokuva-alan tasa-arvo on etenkin Euroopassa kehittynyt parempaan suuntaan, mutta työtä riittää vielä. Olen erittäin tyytyväinen tämän vuoden ohjelmistoon, jonka monipuolinen ja asiantunteva ohjelmistotyöryhmämme on koonnut, festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Lanerva sanoo.

Elokuvateatteri.com raportoi festivaaleilta niiden keston ajan.

Joonatan Itkonen Toimittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments