elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Isosta-Britanniasta kajahtaa taas, kun seikkailutoiminta Kingsman: Salainen palvelu (Kingsman: The Secret Service), 2014, on löytänyt tiensä elokuvateattereihin. Ja kaikista ennakkoajatuksista huolimatta kyseessä on varsin... Kingsman: Salainen palvelu

Isosta-Britanniasta kajahtaa taas, kun seikkailutoiminta Kingsman: Salainen palvelu (Kingsman: The Secret Service), 2014, on löytänyt tiensä elokuvateattereihin. Ja kaikista ennakkoajatuksista huolimatta kyseessä on varsin laadukas ja viihdyttävä seikkailu, jossa panoksena on jälleen kerran maailman kohtalo, mutta ehkä aavistuksen rennommalla otteella kuin nykyisin. Jotenkin Matthew Vaughnin ohjaamasta elokuvasta tulee mieleen rento Roger Mooren Bond-elokuva nykyaikaistettuna, jossa huumorin erilaisia elementtejä on otettu hyvällä maulla mukaan enemmän kuin tarpeeksi (Vai monessako elokuvassa skandinaavinen prinsessa tarjoaa itseään palkkioksi sankarille?). Toisaalta kun katselee ohjaaja Vaughnin menneisyyttä, niin voidaan todeta että sieltä löytyy niin Kick-Assia kuin Snatchia ja Lock, Stock and Two Smoking Barrelsia Vaughnin ollessa tuottajan pallilla. Vaughn onkin siis ollut melko takuuvarma nimi laadukkaalle elokuvalle, eikä Kingsman ole siinä asiassa itseasiassa mikään poikkeus.

Tarkoitan, että kuka olisi uskonut, että Colin Firth sopisi näin hyvin toimintarooliin Kuninkaan puheen jälkeen (joka toi Firthille Oscarin)? Minä en ainakaan, sillä Firth on omalla tavallaan kuin uudestisyntynyt Liam Neeson Takenissa tai joka tapauksessa jotain upeaa, sillä Vaughnin pidellessä nuoria kädessä yltyy Firth ja uudeksi kyvyksi paljastuva Taron Egerton niin huikeaan menoon, ettei katsoja voi todeta kuin pitelevänsä penkistä kiinni. Kun Samuel L. Jacksonin näyttelemä Valentine haluaa omalla tavallaan pelastaa maailman jalattoman apurinsa (Sofia Boutella) avulla, on erittäin salaisella järjestöllä erittäin kiire, kun miestä (ja naista) lyödään ketoon seikkailuhenkisellä, mutta verisellä, otteella. Koko Kingsmanista joka tapauksessa huokuu se sama brittiläinen ote, joka luo tälläiselle elokuvalle oman henkensä ja ehkä jopa omalla tavallaan oman tyylilajinsa. Onhan kyseessä ikäänkuin elegantti Snatch.

Kingsmanissa on kaikki edellytykset hyvälle elokuvalle: se on oivallisesti rytmitetty toimintaseikkailu, jossa tylsää hetkeä ei nähdä. Sen näyttelijät ovat peribrittiläiseen tyyliin asennoituneita veijareita, jossa britti-aksentti ja brittiläisyys näyttelevät isoa roolia. Kun sisään on vielä ajettu tuoreita kykyjä (Egerton, Sophie Cookson), joiden rinnalle on otettu kykynsä näyttäneitä konkareita (Jackson, Firth, Mark Strong, Michael Caine ja jopa Mark Hamill), niin tuloksena ollaan saatu kokoon elokuva, joka ei sinällään ota itseään vakavasti, vaan tarjoaa katsojalleen viihdyttävää toimintaa ilman sen kummempia synkkäilyjä. Tätä myöten voisin sanoa, että Kingsman voisi hyvinkin olla yksi vuoden yllättäjistä, sillä se tällä hetkellä pesee muut elokuvateatterissa olevat seikkailuelokuvat kisassa noin 100-0.

  • 80%
    Kingsman: Salainen palvelu - 80%
80%

Poiminta

Genret: toiminta,seikkailu
Kesto: 129 min
Ohjaaja: Matthew Vaughn
Pääosissa: Sofia Boutella,Sophie Cookson,Taron Egerton,Colin Firth,Jack Davenport,Mark Strong,Michael Caine,Samuel L. Jackson
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2014

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments