elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En ole oikeastaan koskaan pitänyt Chris Rockin huumorista, enkä ymmärrä, että miksi siitä pitäisi ylipäätään pitää. Silti vuonna 2003 valmistunut ja itse herra Rockin...

En ole oikeastaan koskaan pitänyt Chris Rockin huumorista, enkä ymmärrä, että miksi siitä pitäisi ylipäätään pitää. Silti vuonna 2003 valmistunut ja itse herra Rockin (ei se painija tietenkään) ohjaama Head of State on näin Jenkkilän presidentinvaalien alla melkoisen ajankohtainen komedia. Rockin näyttelemä, ohjaama ja käsikirjoittama elokuva kertookin varsin absurdin tarinan mustasta miehestä, joka revitään kunnallispoliitikon tehtävistä presidenttiehdokkaaksi tietenkin demokraattien puolelle. Kun vastaan asettuu tahallisesti ylilyöty rebublikaanipolitikko (suhteellisen hauskan roolin tekevä Nick Searcy), niin todellinen "hassuttelu" on valmis, kun Rockin näyttelemä maanläheinen janari kertoo äänestäjille faktojaan ja onnistuu kipuamaan gallupeissa yhä korkeammalle.

Head of State on varsin helppo komedia, joka oikoo mutkia sillä tavalla, että koko elokuva on kuin putkiloseikkailu Chris Rockin ihmeellisessä maailmassa. Rock on sisällyttänyt elokuvaan sinänsä käsittämättömiä musiikkikohtauksia tyyliin Radalla ja tehnyt huumoria paljolti näyttelemänsä päähenkilön kansanomaisuudesta. Tilanne olisi katsojan kannalta lähes sietämätön (sillä kohtauksesta toiseen laahustavaa Rockia on vaikea katsella) ilman liian aikaisin kuolleen Bernie Macin panosta, joka tuo Rockin projektiin väistämätöntä eloa ja huumoria, joka jaksaa jopa naurattaa. Elokuvan parhaita hetkiä koetaankin yhdessä Macin kanssa muun muassa rautatieasemalla tapahtuvassa kohtauksessa, jossa Mac nyrkkeilee liian lähelle tunkevia ihmisiä kumoon.

Muuten Head of State on tylsä ja mitäänsanomaton elokuva. Katsojaa tai ylipäätänsä ketään ei oikeasti kiinnosta katsella "nice-guy" Maysin (Rock) seikkailua kohti presidenttiyttä (jep, anteeksi, että paljastin, mutta oletin tämän olevan itsestäänselvää), jossa lyödään konservatiisia puoluepamppuja typerillä jutuilla naamaan ja käydään iskemässä kahta työtä tekevää tyttöstä (Tamala Jones). Kun mukaan lasketaan vielä päähenkilöstä rahan ja maineen vuoksi eronnut ärsyttävä nainen ja taustalla juonitteleva puoluetoveri, niin voiko tälläiseltä elokuvalta enempää edes pyytää?

Kyllä voi.

Minä voisin ainakin pyytää jotain uniikkia ja ainutlaatuista, jota muut komediat eivät ole vielä tarjonneet. Samalla Head of State voisi tarjota asennetta ja virkistävää huumoria, jossa ranttaliksi vetäminen ja huumori ei tarkoita "bling-blingillä" leikkimistä. Mutta ilmeisesti Chris Rockin hauskassa maailmassa tälläisiä asioita on täysin turha tuuleen huudella. Ei niitä kuitenkaan noteerattaisi.

1.5

Summary

Genret: komedia
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Chris Rock
Pääosissa: Lynn Whitfield,Nick Searcy,Tamala Jones,Bernie Mac,Chris Rock,Dylan Baker
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments