elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Paskaa. Siinä elokuva lyhyesti. Seuraavaksi luvassa syvällisempi analyysi. Roger Mooren tähdittämän kahden James Bond -elokuvan hiihtokohtauksien kuvaajan sekä isänsä suksikaupan omistajan, hapankaalimaankasvatti Willy Bognerin...

Paskaa.

Siinä elokuva lyhyesti. Seuraavaksi luvassa syvällisempi analyysi.

Roger Mooren tähdittämän kahden James Bond -elokuvan hiihtokohtauksien kuvaajan sekä isänsä suksikaupan omistajan, hapankaalimaankasvatti Willy Bognerin ohjaama, kirjoittama ja tuottama Feuer, Eis & Dynamit on eräänsorttinen alaluku elokuvataiteen historiassa.

Bognerin tarinointitaidot selviävät seuraavasta juonenkuvauksesta: Sir George [Bond, James Bond] on yltiörikas, teenhaistelija pulisongienglismanni, jonka päättää lavastaa oman kuolemansa ja testamentata koko 135miljoonan dollarin omaisuutensa päättömän Megathon-urheilusamban voittajajoukkueelle. Sir Georgen eri äitien kanssa siittämät kakarat saavat osallistua Megathoniin, kamppailemaan voittopotista ja samalla heidän omasta perinnöstään. Sääli, että äpärät vihaavat isäänsä, jota eivät koskaan muista nähneensä eivätkä tunne myöskään toisiaan ja muut joukkueet ovat valitettavasti täynnä maailman parhaita urheilijoita. Mutta yhdessä voimme voittaa plus muuta patrioottista jenkkipaskaa.

Sir Georgen kersoja näyttelevät Simon Shepherd, Uwe Ochsenknecht ja Connie De Groot ovat niin huonoja näyttelemään, että oma 3 vuotias syntymätön tyttärenikin osaa lausua vuorosanansa sekä heiluskella kameran edessä uskottavammin. Mooren typerä snobirooli on juuri mitä hänen huimaava filmografiansa Spice Worldin ja Boat Tripin mukaanlukien kaipasikin.

7 sekopäistä urheilulajia Andorran jylhissä vuoristomaisemissa on elokuvan parasta antia ja ovat, jopa paikottain viihdyttäviä kohtauksia hurjine stuntteineen ja kommelluksineen. Heti kun Harold Faltermeyerin oksettavat Top Gun-vibat antava kasaripornomusiikki loppuu ja joku niinsanotuista näyttelijöistä avaa turpansa niin hyvä meno loppu välittömästi siihen paikkaan.

En tiedä minkä merkkisillä Itä-Saksalaishormooneilla elokuvan vierailevat tähdet on saatu mukaan. Elokuvasta voi bongata sellaiset nimet kuten: Buzz Aldrin, Isaac Hayes, Niki Lauda, Walter Röhrl ja Keke Rosberg.

Mielestäni elokuvan auteurvisionääri Willy Bonger olisi saanut jäädä isänsä suksi & liukuvoideliikkeen seksuaalisesti hyväksikäytetyksi varastopojaksi, eikä tehdä mitään tämänkaltaista sporttipaskaa.

Tuo antamani tähti tulee elokuvan paikoittain villeistä urheilukohtauksista eikä mistään muusta. Ei edes säälistä.

  • 20%
    Täyttä dynamiittia! - 20%
20%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 106 min
Ohjaaja: Willy Bogner
Pääosissa: Roger Moore,Uwe Ochsenknecht,Celia Gore-Booth,Siegfried Rauch,Keke Rosberg
Valmistusmaa: Saksa
Valmistusvuosi: 1990

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments