elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Mitä tapahtuu, kun varsin suppealla (mutta nimekkäällä) näyttelijäkaartilla ja suhteellisen hyvällä idealla varustettu elokuva saa päivänvalon? James Foleyn käsissä tästä yhtälöstä tulee kehnohko elokuva,...

Mitä tapahtuu, kun varsin suppealla (mutta nimekkäällä) näyttelijäkaartilla ja suhteellisen hyvällä idealla varustettu elokuva saa päivänvalon? James Foleyn käsissä tästä yhtälöstä tulee kehnohko elokuva, joka menee juuri ja juuri iltaviihteenä sohvalla. Tosin omat puutteensa on myös Todd Komarnickin käsikirjoituksessa, joka antaa Foleylle sellaisen turhaa täytejutustelua täynnä olevan sapluunan, ettei siitä voi oikein kunnialla läpi päästä. Kunnialla eivät pääse läpi elokuvan pääosanesittäjätkään, sillä Bruce Willis tyytyy ottamaan rahat itselleen Halle Berryn jatkaessa suhteellisen huonoa ali- ja ylinäyttelemistään.

Onhan tietysti “Perfect Stranger -Vaara verkossa“-elokuvalla omat hetkensä sivuosassa loistavan Giovanni Ribisin ja muutaman yllättävän juonenkäänteen ansiosta, mutta pääosin elokuva on tutunoloista juoksentelua ja hermopeliä paikassa jos toisessakin. Elokuvan pääajatus on kuitenkin hyvä, sillä Perfect Stranger kertoo tarinan sensaatioita hakevasta toimittajasta, Rowenasta (Berry), joka valtavan paljastuksen mennessä mönkään takertuu uuteen haasteeseen selvittäessään vanhan ystävänsä hämärää kuolemaa. Mukaan sotkeutuu rikas yritysjohtaja Harrison Hill (Willis), jota seksin hakuisiin pikaviesti-keskusteluihin soluttautunut Rowena yrittää paljastaa murhaajaksi. Tämä ei tietenkään ole mitään helppoa, sillä mukana hääräävä “kyttääjä-kaveri” (Ribisi) ja tietenkin flirttailuksi muuttuva peli Hillin kanssa sekoittaa pakkaa varsin mukavasti.

Siihen elokuva sitten oikeastaan jääkin: pelkän perusidean tasolle, sillä Perfect Strangerista ei ole kunnolliseksi thrilleriksi. Varsinkin rooleissa olisi paljon parantamisen varaa: Oscar- ja Razzie-pystit kieltämättä ansainnut Halle Berry jatkaa uransa tuhoamista roolissaan päättäväisenä totuudenetsijänä, Rowenana. Ainoaksi plussaksi voidaan laskea se, että Berry näyttää roolissaan äärimmäisen hyvältä, mutta pelkillä ulkoisilla avuilla ei kovin pitkälle pötkitä. Itkuisia ja hieman sekavia rooleja tehnyt Berry näytteleekin koko elokuvan lävitse hyvin harmaalla ja keskinkertaisella otteella. Hieman samanlaisella, millä hyvän karisman omaava Bruce Willis kääräisee elokuvasta taskuunsa mukavat rahat.

Elokuvan ainoana valopilkkuna voidaan pitää suhteellisen nuorta, mutta kokenutta, Giovanni Ribisiä. Mm. Boiler Roomissa nähty näyttelijä onnistuukin Rowenan ystävänä, Milesinä, varsin mallikkaasti. Ribisin nörttimäisestä “stalker”-hahmosta tulee yksi elokuvan keskipisteistä siitäkin huolimatta, että miehelle ei ruutuaikaa kovinkaan paljon järjestetä. Epäilyt puoleensa keräävä Ribisi onkin hieman nuutuineine kasvoineen kuin tehty Milesin rooliin, jossa terävät aivot omaava tietokonenörtti saadaan näyttämään arveluttavalta salakatselijalta ja pakkomielteiseltä Rowenan ihailijalta.

Perfect Stranger on harmaa elokuva, joka on täynnä suvantovaiheita. Välillä elokuva etenee kiivaasti pikkutuhmien pikaviestien voimalla, mutta muuten elokuva muistuttaa thrillerin ja viattoman deitti-elokuvan välimuotoa, jossa Berry tapailee Hilliä drinkillä mahdollisimman viattomasti tietenkin nokkelan sanailun lomassa. Kun elokuvan jännitys laukaistaan näin romanttisissa merkeissä, katoaa Foleyn ohjaamasta elokuvasta teho ja jännitysmomentti. Toimivat, joskin odotetut, juonenkäänteetkin syljetään pihalle, mutta jännityksen kadottua niistäkään ei jaksa välittää sen kummempia. Ruusut, murha, deittailu ja netin likaisempi maailma ei vain tässä elokuvassa kohtaa. Herkullisimmat keskustelutkin taidetaan käydä läpinäkyvästi Rowenaa ihailevan Milesin ja Rowenan kanssa puhelimen tai sitten internetin välityksellä -ja nekin jäävät vain puheeksi.

2

Summary

Genret: jännitys
Kesto: 105 min
Ohjaaja: James Foley
Pääosissa: Halle Berry,Bruce Willis,Giovanni Ribisi,Gary Dourdan,Nicki Aycox,Paula Miranda
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2007

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments