elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Piin ohjaaja Darren Aronofskyn toinen ohjaustyö Requiem For a Dream olisi jäänyt täysin vaille huomiota, jollei elokuvan naispääosassa oleva Ellen Burstyn olisi ollut ehdolla...

Piin ohjaaja Darren Aronofskyn toinen ohjaustyö Requiem For a Dream olisi jäänyt täysin vaille huomiota, jollei elokuvan naispääosassa oleva Ellen Burstyn olisi ollut ehdolla vuoden 2001 Oscar-gaalassa. Tuntuu täysin käsittämättömältä tosiseikalta, ettei näin loistava elokuva ole saanut ansaitsemaansa arvostusta ja huomiota. Kriitikoiden ja pienen yleisön suosikkina elokuva on kyllä ollut ja luultavasti jääkin sellaiseksi.

Ensimmäisen katselukerran jälkeen pää oli kertakaikkiaan niin täynnä ajatuksia, mielipiteitä ja tunteita, mutta kaikesta huolimatta olo tuntui ontolta. Toivon toki, että jokainen katsoja kokisi tämän eriskummallisen olotilan, minkä vain näin mullistava elokuva voi aiheuttaa.

Requiem For a Dream kertoo addiktioista. Huumeaddiktiosta, tv-addiktiosta ja ruoka-addiktiosta. Addiktioita potevat Ellen Burstynin esittämä äiti, Jared Leton esittämä poika, Jennifer Connellyn esittämä tyttöystävä ja elämänsä tähän asti ainoan hyvän roolisuorituksen tekevä Marlon Wayans, joka esittää Jared Leton roolihahmon parasta kaveria. Tällä nelikolla elokuva etenee luotijunan vauhtia erinomaisen ohjauksen, jakomieliseksi tekevän leikkauksen ja addiktiota aiheuttavan musiikin avustamana.

Kyseessä on elokuva seuraavan fiksin saamisesta, riippuvuuksien keskellä elämisestä, vierotuksesta ja surullisen realistisista ihmiskohtaloista addiktiomaailman keskellä.

Ohjaaja Darren Aronofsky nostaa itsensä tällä elokuvalla huippunimien joukkoon ja sellaiseksi elokuvamaailman henkilöksi, jonka seuraavaa elokuvaa odottaa kuin pieni lapsi joulua tai koululainen kesälomaa.

Requiem For a Dreamin leikkaus on todella kekseliästä ja huomioimisen arvoista. Tämän kaltaista ei ole nähty sitten Natural Born Killersin. Ero on siinä että Requiemissa leikkaus on huomaamatonta ja NBKssa sekopäistä, mutta siitä nauttii. Eri tyylistä vaikka yhteenlaskettu lukumäärä on sama. Leikkaajana toimii Jim Jarmuschin luottoleikkaaja ansioitunut Jay Rabinowitz.

Requiem For a Dream on oman genrensä kiistämättömin taideteos, klassikko jo syntyessään, jossa on aito ja surullinen tarina, joka on helppo uskoa.

  • 100%
    Unelmien sielunmessu - 100%
100%

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 102 min
Ohjaaja: Darren Aronofsky
Pääosissa: Ellen Burstyn,Jared Leto,Jennifer Connelly,Marlon Wayans
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nominä
nominä
17 years ago

vitunn hyvä leffa!! toimii myös opetuksena joillekki et mitä EI kannata säätää tuol ghetos=))

kysymys
kysymys
14 years ago

tietääkö joku miksi näyttelijöiden pupillit suurenee ottaessa heroiinia? nimimerkki kysymys.

Anonymous
Anonymous
15 years ago

Pi edelleen se definitiivinen Aronofsky, tässä lähtee pelottelu ja sormellaosottelu vähän lapasesta. Meth-infomercial-propagandalle myös epäarvostusta.

kiki
kiki
18 years ago

samaa mieltä

Zeppo
Zeppo
14 years ago

Loistava elokuva. Musiikki ansaitsee myös erikoismaininnan.

large
large
16 years ago

Yksi parhaista elokuvista minkä olen nähnyt,jota en voi katsoa uudelleen. En suosittele katsomaan kamalana krapula-aamuna..

Anonymous
Anonymous
15 years ago

5p

mousse
mousse
17 years ago

maailman parhaimpia ja koskettavimpia elokuvia, ellei peräti jopa kaikkein paras. näyttelijät ovat uskomattomia. 5p