elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tähän on tultu. Kolme vuosikymmentä ensimmäisen Rocky-elokuvan jälkeen, Stallone on päässyt saattamaan toisen tunnetuimmista hahmoistaan päätökseensä. Joutsenlaulu päähän potkitusta nyrkkeilijästä on yhtäaikaa hyvästit kaikkien...

Tähän on tultu. Kolme vuosikymmentä ensimmäisen Rocky-elokuvan jälkeen, Stallone on päässyt saattamaan toisen tunnetuimmista hahmoistaan päätökseensä. Joutsenlaulu päähän potkitusta nyrkkeilijästä on yhtäaikaa hyvästit kaikkien tuntemalle altavastaajalle että Stallonen oma, henkilökohtainen päätös yhdelle vaiheelle elämästään, joka muutti kaiken niin kauan sitten.

Elokuvan ollessa näinkin henkilökohtainen, on sopivaa että sitä lähestyy myös henkilökohtaisesti. Itse en koskaan pitänyt Rocky-elokuvista. En ikinä päässyt sisälle niiden maailmaan. Ne olivat ja ovat vieläkin jotain kaukaisia filmejä, joiden arvo on olematon minulle. En siis lähtenyt katsomaan kuudetta osaa tätä elokuvasarjaa optimistisena. Elokuvan päätyttyä oli Rocky onnistunut toisessakin saavutuksessa, se oli vakuuttanut minut katsojana.

Stallone selvästi tuntee ikänsä painolastin hartioillaan, eikä peittelekään sitä. Rocky on vanhentunut vuosien myötä ja samalla menettänyt rakkaansa Adrienin. Kun muistot vanhoista menestyksistä ovat ainoat jotka pitävät seuraa, tuntuu Rocky unohtuneen koko maailmalta. Stallonen oma nykyhetken tilanne – vanhojen elokuvien ollessa monille vain muistoja uran kulta-ajoista – luo Rockyn viimeiselle matsille suurempaa arvoa. Kyseessä ei ole enää vain elokuva, vaan Stallonen henkilökohtainen toive ja unelma siitä, että vielä löytyy se yksi suuri taistelu johon ottaa osaa.

Näiltä osin elokuva onnistuukin hyvin. Kyseessä on hetkittäin jopa koskettava jäähyväinen. Vaikka koko elokuva tuntuukin ulkopuoliselle katsojalle kuin allekirjoittaneelle ajoittain ylisentimentaaliselle, voi sen intohimoa ja aitoa rohkeutta seistä suorana nykyisten, nuorempien ja nopeampien kilpailijoiden rinnalla ylpeänä vain ihailla. Paljon mainostettu ottelu onkin toissijainen seikka elokuvassa, tärkeintä on se henkinen matka jolle Stallone haluaa itsensä – sekä katsojan – viedä.

Hyvin ohjattu ja kuvattu elokuva onkin kokonaisuudessaan pieni hurraa-huuto. Faneille se on se päätös Rockyn tarinalle, joka kolmannen osan olisi pitänyt olla. Muille se on osoitus niistä piilevistä kyvyistä mitä Stallonella on annettavana, niin näyttelijänä, käsikirjoittajana kuin ohjaajanakin. Coplandissa loistanut Stallone tekee hyvän ja sympaattisen roolisuorituksen ehkä henkilökohtaisimmassa elokuvassaan sitten ensimmäisen Rockyn.

Loppujen lopuksi, Rocky Balboan suurin saavutus löytyy sen suuresta sydämestä. Juuri se sydän onnistuu tavoittamaan jopa sellaisen henkilön, joka ei koskaan ole ollut fani ja saa tämänkin jännittämään Rockyn puolesta. Eikä sen suurempaa kohteliaisuutta voi antaa.

Yhteenveto
Rocky-sarjan päätös on odotettua parempi hyvästit ikoniselle nyrkkeilijälle. Elokuvien fanit voivat helposti lisätä pisteytykseen ekstra tähden.

3.5

Summary

Genret: draama
Kesto: 102 min
Ohjaaja: Sylvester Stallone
Pääosissa: Sylvester Stallone,Burt Young,Antonio Tarver,Geraldine Hughes,Milo Ventimiglia
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2006

Joonatan Itkonen Toimittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Salmu
Salmu
17 years ago

En ole nähnyt elokuvaa, mutta vähän hymyilyttää taas tämä kriitikkovastaisuus. Olisiko kuitenkin mahdollista että ko. teokselle negatiivisen kritiikin antaneet eivät ihan oikeasti pitäneet elokuvasta?

Keijo
Keijo
17 years ago

Hyvä arvostelu ja hyvä leffa. Osa elokuvan arvosteluista on näyttänyt siltä ettei arvostelijat ole edes katsonut leffaa vaan ovat antaneet 2 tähteä suoraan nimen perusteella.

Anonymous
Anonymous
13 years ago

Todellakin Stallonen henkilökohtainen lopetus tälle elokuvasarjalle. Ihan hieno elokuva kaikkinensa, eihän siitä mihinkään pääse. 3/5p

Syltty
Syltty
17 years ago

Joops! Kävin itse katsomassa kyseisen leffan ensi-illassa ja se oli loistava. mielestäni yksi parhaimpia leffoja mitä pitkäänaikaan on tullut. Stallone oli pitkästää aikaa loistava ja Burt Young on jälleen kerran hyvä.Itelläni on kaikki stallonen leffat ja voin kertoa et tämä nousee top 3:seen

The_hane
The_hane
17 years ago

Oivallinen päätös legendariselle sarjalle. 3/5

Lumpy The Cook
Lumpy The Cook
17 years ago

Pakko sanoa vielä että mahtava elokuva. Niin kuin arvostelussa sanotaan itse ottelu jää toissijaiseksi. Tunnelma on loistava.Ja Mr_Morselle: Tarkoitin, että arvostelun kirjoittajalle Jesselle elokuva oli tunteellisesti ja tunnelmaltaan varmaan varsin tuntematon elokuvasarja(ei nimeltä tuntematon), jos hänelle niiden arvo on ollut ennen olematon ja kaukainen. Mutta kuten arvostelussa lukee: se onnistui vakuuttamaan hänet katsojana, joten koko elokuvasarja varmaankin avautui hänelle kokonaan uudella tavalla. 5p

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Tässä on kyllä pakko olla Jessen kanssa samaa mieltä, sillä itsekkään en ole Rocky elokuvista koskaan välittänyt, mutta tämä jotenkin häkellyttävällä tavalla onnistuu iskemään. Stallone todellakin tekee ehkäpä yhden uransa uskottavimmista roolisuorituksista, ja vaikka muutamia korneja ja myötähäpeää aiheuttavia kohtauksia elokuvaan mahtuu, on lopputulos yllättävänkin hyvä ja kun Stallone on tajunnut näytellä juuri sitä vanhentunutta kehärääkkiä, joka haluaa tehdä vielä yhden ison teon urallaan ei kukaan voi olla pitämättä hänestä. En olisi itsestäni koskaan uskonyt että julkisesti kehuisin Sylttyä, mutta ei voi mitään, tämä iskee 🙂 3p

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Loistava arvostelu. Täydet 5 tähteä tälle arvostelijalle ja kaksi peukkua! 🙂

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Hieno lopetus elokuvasarjalle. En usko kenenkään fanin tähän pettyvän. 3729 on, vastoin kaikkia odotuksia, sangen onnistunut elokuva.3p

Fanitan
Fanitan
17 years ago

Oli leffa jota suosittelen lämpimästi niille jotka ovat tottuneet siloposkisiin kasvoihin , sekä hienoihin efekteihin!!Tässä niitä ei tarvittu!!Leffa on erittäin koskettava ja hienosti / nerokkaasti toteutettu!!Näyttelemisestä pumattakaan…60v Stallone ja on paremassa kunnossa kuin moni 30 vuotias salillakäyvä itseensä täynnä oleva jätkä!!

kalkkis
kalkkis
17 years ago

ok leffa.suosittelen.

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Lisäystä edelliseen: Voittihan Stallone työstään Parhaan näyttelijän palkinnon Stockholm Festivaaleilla 😀

Tuukka
Tuukka
17 years ago

Coplandissa loistanut StalloneJust joo. Copland oli ehkä aikansa huonoimpia elokuvia, ja Stallone oli siinä yhtä luonnollinen kuin perunasäkki pakkasessa.

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Loistelias arvostelu! Tämä on pakko käydä katsomassa elokuvateatterissa niin voi sanoa jälkipolville että “olen nähnyt Rocky-elokuvan leffateatterissa” .. vaikkakin viidennen jatko-osan.