elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Sieluton. Bill Condonin vuonna 1991 ohjaama TV-leffa on rakennettu täysin Pierce Brosnanin karisman varaan. Juoni on puiseva ja ennalta-arvattava, dialogi parhaimmillaan kohtalaista, näyttelijäsuoritukset Brosnania...

Sieluton.

Bill Condonin vuonna 1991 ohjaama TV-leffa on rakennettu täysin Pierce Brosnanin karisman varaan. Juoni on puiseva ja ennalta-arvattava, dialogi parhaimmillaan kohtalaista, näyttelijäsuoritukset Brosnania lukuunottamatta teennäisiä ja yksiulotteisia, eikä jännityksestä juuri voida puhua.

Brosnan näyttelee opettajaksi ryhtynyttä ex-rikosromaanikirjailijaa, joka on paennut yliopistoon viimeisimmän paljastusromaaninsa aiheuttamaa kohua pakoon. Hän opettaa nuorille oppilailleen jännitysromaanin kirjoittamisen aakkosia, ja antaa oppilailleen koko lukukauden ajaksi tehtävän: suunnittele täydellinen murha.

Sitten ruumiita alkaakin ilmaantua. Kätevää, koska mahdollisia syypäitä on lukusali täynnä. Lisäksi soppaan heitetään luita erilaisten romanssi-intressien muodossa.

Elokuvan perusongelma on se, että se on samaan aikaan liian yksinkertainen, sekä kompastuu omaan monimutkaisuuteensa. Toisin sanoen Murha 101 pyrkii luomaan mahdollisimman vaikean ja samalla loogisen murhamysteerin, mutta langat eivät lopussa yhdisty niin kuin hyvässä rikosromaanissa yleensä. Lisäksi henkilöhahmot jäävät niin yksiulotteisiksi, ettei katsojaa voisi oikeastaan vähempää kiinnostaa kuka kuolee ja kuka ei, ja kuka lopulta on syyllinen.

Parempi jättää tämä väliin.

1

Summary

Genret: jännitys
Kesto: 100 min
Ohjaaja: Bill Condon
Pääosissa: Pierce Brosnan,Dey Young,Antoni Corone
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1991

Mika Salakka

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments