elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Seitsemän FBI:ssa harjoittelevaa profiloijaa siirretään pikkukaupungiksi lavastetulle autiolle saarelle simulaatioharjoitukseen. Viime hetkellä profiloijen seuraan liittyy koetta seuraamaan tullut etsivä Gabe Jensen (LL Cool J)....

Seitsemän FBI:ssa harjoittelevaa profiloijaa siirretään pikkukaupungiksi lavastetulle autiolle saarelle simulaatioharjoitukseen. Viime hetkellä profiloijen seuraan liittyy koetta seuraamaan tullut etsivä Gabe Jensen (LL Cool J). Tehtävä kuitenkin keskeytyy, kun kokelaat kuolevat yksi toisensa jälkeen heidän keskuudessaan olevan murhaajan ansoihin. Saarella jumissa olevat profiloijat joutuvat käyttämään taitojaan paljastaakseen murhaajan joukostaan mutta porukan pienetessä pakokauhu nousee pintaan.

Asetelma on lähes samanlainen kuin Agatha Christien romaanissa Kymmenen pientä neekeripoikaa 1900-luvun alkupuolelta. Christie onnistuu ”suljetun murhamysteerin” rakentamisessa paremmin kuin Renny Harlin, jonka ote hapuilee hetkellisesti. Elokuva rullaa mukavasti eteenpäin katsojan odotellessa viikatemiehen seuraavaa iskua ja arvuutellessa syyllistä. Lopussa kuitenkin mennään pahasti metsään, kun ”kekseliäät” juonenkäänteet nousevat loogisuuden ohi.

Suomalaisen Renny Harlinin aiempi tuotos on kumia käryttelevä Driven, joka tarjoaa pari tuntia näyttävää CART-ajelua mutta itse elokuva on unohtunut kokonaan. Monet muistavat myös megatappioistaan surullisen kuuluisan merirosvoseikkailun Kurkunleikkaajien saaren. Rennyn tuotannon parhaimmistoa edustaa The Long Kiss Goodnight, jonka hän teki yhteistyössä silloisen vaimonsa Geena Davisin kanssa.

Ei voi olla huomaamatta, että taustavaikutteina toimivat kaiken maailman selviytyjäsarjat, joissa mässäillään kilpailijoiden heikkouksilla, jotta katsojat pääsevät ruokkimaan perversioitaan. Jäi epäselväksi onko Mindhunters piilokritiikkiä vai mitä sillä eihän vajaassa kaksituntisessa ehdi mitenkään syventyä henkilöihin samalla tavalla kuin tv-sarjassa. Kuolemat ovat nopeita ja raakuustasoltaan samaa luokkaa kuin Final Destinationeissa, joten tappokohtauksissa säpsähtää sen verran hyvin, että takamus nousee useita senttejä tuolista.

Virheistä huolimatta Mindhunters kannattaa käydä katsomassa, jos tällaiset pätkät yhtään viehättävät. Kertakäyttökamaa mutta tasokasta sellaista.

  • 60%
    Mindhunters - 60%
60%

Tiedot

Genret: jännitys,kauhu,toiminta
Kesto: 106 min
Ohjaaja: Renny Harlin
Pääosissa: Val Kilmer,Christian Slater,LL Cool J.,Johnny Lee Miller
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Hollanti
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

Ei hullumpi leffa Rennyn tekemäksi. Oikeastaan olin positiivisesti yllättynyt tästä elokuvasta ja en todellakaan käsitä, miten tätä leffaa on jaksettu jenkeissä mollata. 😮 3/5p