Elektra

Täysin munattoman ja surkean Tulen valtakunnan jälkeen olisi luullut, että Rob Bowman ei heti sorvin ääreen pääse. Toisaalta menihän tässä kolmisen vuotta, kunnes Bowmanin seuraava ohjaus, Elektra tuli lihallistettua valkokankaalle muiden sarjakuvafilmatisointien esiinmarssissa. Tuloksena oli floppi: mm. Suomessa ei ennakkotiedoista poiketen koko rainaa nähty ainakaan Tampereella, vaikka olin nähnyt jopa katukuvassa asti mainoksia Elektrasta. DVD:llekin elokuva hiipii kuin varkain ja varjoihin koko elokuvan pitäisi jäädäkin, sillä barbiemaisen Jennifer Garnerin tähdittämä Elektra on niin surkeata elokuvaa, että katsojaa alkaa melkein hävettämään tekijöiden puolesta.

Garnerin näyttelemään Elektraan saimme jo tutustua kihlapari Garnerin ja Affleckin yhteisessä elokuvassa, Daredevilissä, mutta nyt Elektra on sitten saanut aivan oman elokuvansa. Elektra on myös hahmo, jonka esiintymiset ovat olleen sarjakuvalehdissä mielestäni vähintäänkin vaihtelevia. Frank Millerin Elektra elää -albumiin ja Suomessa joskus 90-luvun alkupuolella ilmestyneisiin Elektran esiintymisiin on tällä elokuvalla vielä hirvittävän pitkä ja kivinen taival. Vaikkei Elektra olekaan ainakaan allekirjoittanutta viime vuosien seikkailuissa vakuuttanutkaan, niin silti luulisi Bowmanin ja käsikirjoittaja-tiimin saaneen edes jotain irti tästä yhdestä legendaarisimmasta palkkatappajasta.

Mutta kun ei: Alias-missukka Garner oli jo väärä valinta Daredeviliin Elektran rooliin ja sama trendi jatkuu tälläkin kertaa. Näin epäuskottavaa Elektraa saa melkein valitettavasti hakemalla hakea, sillä Garner onnistuu epäonnistumaan miltei jokaisella osa-alueella. Ihan kivaa saiden pyöritystä ja tiukkoja kuteita tarjoillaan, mutta silti suurinpiirtein kaikki puuttuu jo tunnetta myöten. Ei silti, muilla pääosanesittäjillä menee yhtä huonosti: Teho-osastosta tutuksi tulleen Goran Visnjicin olisi oikeasti kannattanut pysyä sarjan kuvauspaikoilla, sillä Elektrassa Visnjicin karisma ei paljon metsää pidemmälle kanna. Myöskään teininäyttelijä Kristen Proutin suoritus ei kovinkaan paljon miellytä: Karate Kid tulee väkisinkin mieleen nuoren neidon pyristelystä, eikä asiaa auta yhtään elokuvan pääpahista näyttelemän Will Yun Leen kliseinen rooli.

Kamalaa sanoa näin, mutta Elektra on oikeasti ainakin sarjakuvia lukeneelle absoluuttista paskaa, joka pullistelee itsensä pihalle uskottavuuden kanssa heti sen jälkeen kun “alkuverryttely” on tehty. Elektra onkin kuin edellisten toimintaelokuvien kertausta, itämaista mystiikkaa ja kohtalaisen hyviä erikoistehoisteita sisältävä elokuva, jonka synkäksi tarkoitettu ilme katoaa jonnekin kiiltokuvamaiseen muovimaailmaan. Voidaankin puhua harvinaisen huonosta elokuvavalikoimasta, jos tämä elokuva jostain vuokraamon tai kaupan hyllyltä mukaan tarttuu. Ainakin sarjakuvakuvia vähänkin lukeneen kannattaa tätä elokuvaa vältellä kuin ruttoista kylää keskiajalla; nauraakaan ei enää voi.

0.5

Summary

Genret: animaatio,toiminta
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Rob Bowman
Pääosissa: Jennifer Garner,Goran Visnjic,Kirsten Prout,Will Yun Lee
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2005

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
huolestunut
huolestunut
17 years ago

Mutä arvostelijan päässä liikuukaan? Tämä leffa, niinkuin Daredevilkin on loistava.

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Arvostelija todellakin on aivan väärässä! Tämä paska, kuten Daredevil, ei ansaitse puoltakaan tähteä! -2p.

katsoja
katsoja
18 years ago

tuo arvostelijahan on ihan pelle leffahan oli erittäin hyvä

dude
dude
18 years ago

Oikeesti hyvä leffa paremmpi ku ihmeneloset ja daredevil

famina
famina
17 years ago

Minusta myös leffa oli yksi parhaista tähän asti nähdyistä ja teenkin siitä kouluun elokuvaesitelmänkin.Arvostelija on tosiaan ihan pelle.