elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tumma kristalli on muppet – miehenä tunnetun Jim Hensonin mestaroima nukkeanimaaatio, joka kertoo hyvän ja pahan taistelusta huomattavan tarusormustenherrasta – tyylisesti. Toisaalta elokuva tehtiin...

Tumma kristalli on muppet – miehenä tunnetun Jim Hensonin mestaroima nukkeanimaaatio, joka kertoo hyvän ja pahan taistelusta huomattavan tarusormustenherrasta – tyylisesti. Toisaalta elokuva tehtiin myö samoihin aikoihin ensimmäisen(osat4-6) Star Wars trilogian kanssa.

Tumma kristalli on siis muppettien nukkeanimaatio meininkillä tehty Jim Hensonin versio ikuisesti käytävästä hyvän ja pahan voimien taistosta, jossa hyvällä on tapana voittaa se viimeinen taistelu.

Periaatteessa Tumman kristallin sankari on täysin Frodo Reppuliin verrattavissa oleva sankari, joka on saanut elämäntehtäväkseen tumman kristallin tuhoamisen, jonka avulla pahan voimat hallitsevat maailmaa. Tehtävän on parasta onnistua, sillä muutoin hallitsevat pahan voimat maailmaa ikuisesti. Kaikki perusfantasian elementit täyttyvät siis. Nukke – tyylikin toimii.

3.5

Poiminta

Genret: animaatio,fantasia
Kesto: 60 min
Ohjaaja: Jim Henson,Frank Oz
Pääosissa: Jim Henson,Frank Oz
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1982

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Lyytikäinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
The Dark Crystal <3
The Dark Crystal <3
17 years ago

Siis hemmetti soikoon tää on ihana elokuva !! ja Kira ja Jen on niin hienosti tehty !! <3 ja kuka tykkää kuka ei, itte oon kohta 13..

TomTom
TomTom
18 years ago

Iski pienenä, mutta nyt vanhempana käsittämättömän huono. Ei yli 8-vuotiaille.