elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

On sääli että Wim Wenders ohjaa nykyään täyttä puppua, kun muistaa millaisia mestariteoksia sakemanni teki 1980-luvulla. Niistä suurimpana mestariteoksena muistetaan juuri Berliinin taivaan alla,...

On sääli että Wim Wenders ohjaa nykyään täyttä puppua, kun muistaa millaisia mestariteoksia sakemanni teki 1980-luvulla. Niistä suurimpana mestariteoksena muistetaan juuri Berliinin taivaan alla, jonka Wenders ehti ohjata juuri ennen kuin Berliinin muuri murtui.

Elokuva kertoo kauniisti ja fantasianomaisesti enkeleistä, jotka eivät ole aivan sellaisia kuin uskonnolliset myytit kertovat. Myös elokuvan alkurepliikit ovat ikimuistoiset: "Kun lapsi oli vielä lapsi…"

Varsinkin kun elokuvan ilmestymisestä on jo melkein kaksi vuosikymmentä niin tarjoaa se rutkasti nostalgiaa. Ensimmäisellä katsomiskerralla minä ymmärsin aikoinani eurooppalaisen elokuvan merkityksen(amerikkalaiseen rinnastettuna). Toivon, että Wenders vielä nousee nykyisestä ilmeisen kaupallisesta ahdingostaan, joka on saanut hänet ohjaamaa täysin keskinkertaisia elokuvia ja päästää taas mielikuvituksensa valloilleen. Sillä juuri se luovuus on eurooppalaisen elokuvan valtti amerikkalaiseen elokuvaan nähden. Siitä on Berliinin taivaan alla – elokuvassa juuri kyse.

5

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 0 min
Ohjaaja: Wim Wenders
Pääosissa:
Valmistusmaa: Saksa
Valmistusvuosi: 1988

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Lyytikäinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
etana
etana
16 years ago

ihan vaan ohimennen että eihän enkelit myyteissä ja uskonnoissa ole mitenkään kiiltokuvamaisia…