elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Scary Movie elokuvasarjan kolmas installaatio tuo häkellyttävän huonon kakkososan jälkeen hymyn takaisin katsojien huulille. Ylöspäin kääntyneistä suupielistä saammekin todennäköisesti kiittää onnistunutta ohjaajan pallilla suoritettua...

Scary Movie elokuvasarjan kolmas installaatio tuo häkellyttävän huonon kakkososan jälkeen hymyn takaisin katsojien huulille. Ylöspäin kääntyneistä suupielistä saammekin todennäköisesti kiittää onnistunutta ohjaajan pallilla suoritettua vaihdosta Keenen Ivory Wayansista komedia-alan legendaan David Zuckeriin. Zuckerhan tunnetaan muun muassa kulttiklassikosta Hei me lennetään (Airplane 1980), sekä Mies ja alaston ase elokuvasarjasta.

Tällä kertaa naljailun aiheena ovat pääasiallisesti elokuvat The Ring, Signs sekä 8-mile. Erityisesen onnistuineita ovatkin juuri The Ringiin sekä Signsiin kohdistuvat vitsit, 8-mile parodioinnin jäädessä hieman jalkoihin. 8-mileen kohdistuneilla vitseillä onkin todennäköisesti pyritty jäljittelemään kahdelle edelliselle Scary Movie-elokuvalle tyypillistä “ghettohuumoria”. Jäljittelyssä ei kuitenkaan ole erityisen hyvin onnistuttu ja lopputulos onkin hieman väkinäisen oloinen. Onneksi kyseiset osiot eivät vie kovinkaan suurta osaa elokuvasta, eivätkä ne täten pääse pilaamaan muuten ihan hauskan elokuvan yleisilmettä.

Alkuperäisen Scary Movien näyttelijäkastista mukaan ovat jääneet enää Cindy Campbellia näyttelevä Anna Faris sekä Brenda Meeksia näyttelevä Regina Hall. Valitettavasti kyseiset näyttelijät eivät oikein aikaisemmissakaan osissa vakuuttaneet näyttelijätaidoillaan eivätkä he valitettavasti onnistu tekemään suurta vaikutusta nytkään. Cindy on aina ollut hieman väkinäinen hahmona, ja Anna Farisin jatkuva ylinäyttely ei tässä asiassa ainakaan ole avuksi. Brendan hahmo puolestaan ei tällä kertaa mene aivan yhtä pahasti metsään kuin aikaisemmissa osissa, tämä johtuneekin hahmon lyhyestä roolista elokuvassa.

Zuckerin vakiokasvo Leslie Nielsen sekä muun muassa Hot Shots elokuvista tuttu Charlie Sheen puolestaan ovat kuin kalat vedessä, heidän rautainen ammattitaito ja kokemus kyseisen genren elokuvista onkin varmasti suureksi eduksi. Elokuvan hauskimmat kohtaukset tuntuvatkin olevan kuin kyseisille näyttelijöille kirjoitettuja, varsinkin Leslie Nielsenin suorittama viime metreiltä löytyvä kunnianosoitus Hei me lennetään elokuvalle on fanien silmissä kyyneleet silmiin nostavaa materiaalia.

Aikaisempiin osiin verrattuna Scary Movie 3:en huumori on melko erilaista : muiden elokuvien parodiointi on jäänyt vähän vähäisemmäksi, ja Zuckerin elokuville tyypillinen kreisikomedia on noussut pinnalle. Osa katsojista saattaakin pitää muutosta horjahduksena huonompaan suuntaan, mutta ainakin omasta mielestäni tämä on askel parempaan päin.

Scary Movie 3 ei suinkaan ole loistava tai omaperäinen elokuva, mutta se on silti melko viihdyttävä ja ajoittain jopa erittäin hauskakin tekele. Se tarjoaa katsojalleen sitä mitä lupaakin : halpaa “pissakakka” huumoria ilman sen syvällisempää sanomaa, ja tässä se onnistuu ihan kiitettävän hyvin.

  • 60%
    Scary Movie 3 - 60%
60%

Tiedot

Genret: kauhu, komedia
Kesto: 84 min
Ohjaaja: David Zucker
Pääosissa: Anna Faris, Anthony Anderson, Charlie Sheen, Jenny McCarthy, Leslie Nielsen, Pamela Anderson, Regina Hall, Simon Rex
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments