elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Hitchcockin Muukalaisia junassa on kiehtova elokuva ja elokuvadramaturgian (mm.petaukset) ylistyslaulu. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, jonka filmausoikeudet ostettiin aikoinaan muutamalla sadalla dollarilla. Tästä syystä elokuvan...

Hitchcockin Muukalaisia junassa on kiehtova elokuva ja elokuvadramaturgian (mm.petaukset) ylistyslaulu. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, jonka filmausoikeudet ostettiin aikoinaan muutamalla sadalla dollarilla. Tästä syystä elokuvan tuotannollinen kannattavuus nousi huippulukemiin.

Tarina kertoo tennistähti Guysta, joka vihaa uskotonta vaimoaan sekä salamyhkäisestä Brunosta joka vihaa omaa isäänsä. Elokuvassa leikitellään näillä suhteilla ja arvuutellaan sillä kuka tappoi lopulta ja kenet. Se onko oleellista nähdä mahdollisimman vähän vaiko mahdollisesti kaikki että ymmärtää edes jotakin asioiden luontaasta on tämän elokuvan juonessa hyvin oleellista. Kuten oikeastikin voi lähes kaikki olla kaksijakoista.

Kyseessä on kaikkineen yksi maailman parhaista trillereistä ainakin klassikon arvoltaan. Elokuva ei kuitenkaan löydä lihaa luittensa päälle, joka oli Hitchcockin suurimpia ongelmia tiellä, jonka vuoksi hän ei saanut koskaan henkilökohtaista oscaria. Se onko nerokkaiden juonikudelmien päälle tarvis mitään ylimääräistä tunkeakaan on aivan toinen kysymys.

3.5

Poiminta

Genret: jännitys
Kesto: 97 min
Ohjaaja: Alfred Hitchcock
Pääosissa: Farley Granger,Ruth Roman,Robert Walken
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1951

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Lyytikäinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments