elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Wim Wendersin Buena vista social clubista ohjaama dokumentti on miehen viimeinen työ jota kelpaa syvällä itsekunnioituksella katsoa. Se pursuaa nostalgiaa ja kertoo vanhoista miehistä,...

Wim Wendersin Buena vista social clubista ohjaama dokumentti on miehen viimeinen työ jota kelpaa syvällä itsekunnioituksella katsoa. Se pursuaa nostalgiaa ja kertoo vanhoista miehistä, joista pursuaa vielä elämisenenergiaa.

Maisemat ja kaupunkikuvat alleviivaavat nostagian tunnetta. Vanhat miehet saavat aikaan ajoittain lähes naurunpyrskähdyksiä, ajoittain lähes vakavoitumista.Myösikin New Yorkissa kiertely on elokuvan yksi tärkeimmistä hetkistä. Marilyn ja Elvis – pilanuket näyteikkunoissa ovat kulttuurillisia ikoneja. Samalla sekä vastakohtina Kuuban kurjudelle, että samistumisen kohtina nykymaailmaan.

Mietteet ja visiot nykypäivän Kuubasta ovat dokumentin yhteiskunnalliselta painoarvoltaan tärkeimmässä roolissa. Musiikkidokumettina tämä nousee arvoon arvaamattomaan.

Elokuvan muusikot pelastettiin aikoinaan kitaristi/tuottaja Ry Cooderin avulla köyhyyseläkkeeltä, jonne he olivat joutuneen, kun eivät Castron Kuubass olleet voineet vuosikymmeniin käyttää muusikon taitojaan.

Musiikki on elämäniloista. Vanhat miehet saavat elämän tuntumaan ajattomalta. Tunnelma siis kuplii. Wendersin ohjaustapa on tässä hyvin perinteisen dokumentaarinen. Se on myös syvältä luotaavan positiivinen, humanistinenkin.

4.5

Poiminta

Genret: dokumentti
Kesto: 0 min
Ohjaaja: Wim Wenders
Pääosissa: Buena visata social club
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa,Ranska,Kuuba
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Lyytikäinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments