elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

2001: Avaruusseikkailu on Stanley Kubrickin kuuluisimpia teoksia. Jos sen hämmästyttävään maailmaan onnistuu sisäytymään, on se varmasti maailman parhaita elokuvia. Salaperäisen kerronnan takana 2001: Avaruusseikkailu...

2001: Avaruusseikkailu on Stanley Kubrickin kuuluisimpia teoksia. Jos sen hämmästyttävään maailmaan onnistuu sisäytymään, on se varmasti maailman parhaita elokuvia. Salaperäisen kerronnan takana 2001: Avaruusseikkailu pitää painavaa sanomaa, jota yrittää katsoessa joka hetki etsiä, luultavasti kuitenkaan löytämättä sellaista. Innokkaimmat saavat etsiä järkeä tähän tarinaan Arthur C. Clarken romaanista, johon tämä elokuva pohjautuu.
Omasta mielestäni tämä tarina ei kuitenkaan kaipaa järkevää selitystä. 2001: Avaruusseikkailu etenee hitaasti äärettömän visuaalisessa avaruudessa. Elokuva on ennennäkemättömän kaunis. Sen värikkään maailman luomiseen meni 3 vuotta.
2001: Avaruusseikkailun tyylisiä elokuvia ei varmasti ole monia. Se on harvinaisuus, jopa kummajainen, elokuvamaailmassa; vaikka se tavallisella mitta-asteikolla luokitellaankin sci-fi elokuvaksi. Tätä elokuvaa suosittelen ihan jokaiselle, jolle kelpaa ilta rauhallisen ja kauniin elokuvan kanssa.

Hyvää:
– Kaunis
– Uniikki
Huonoa:
– Hidastempoinen

5

Poiminta

Genret: sci-fi
Kesto: 139 min
Ohjaaja: Stanley Kubrick
Pääosissa: Keir Dullea,Gary Lockwood,William Sylvester,Daniel Richter,Leonard Rossiter,Margaret Tyzack,Robert Beatty,Sean Sullivan
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 1968

Sending
User Review
0 (0 votes)

Vieraileva Kirjoittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
16 years ago

Tänä päivänä – kuten aina – on arvostettavaa ja jopa uskaliasta olla hidastempoinen, antaa katsojalle aikaa. Kyseessähän on yksi kauneimmista elokuvista ikinä.

The Wolf
The Wolf
17 years ago

Eittämättä elokuvahistorian täydellisimpiä elokuvia. Ei tästä enää paljoa paremmaksi pistetä.

aaaah
aaaah
15 years ago

Ko. leffahan on täyttä kuraa. Liian pitkä, sekä aivan pirun tylsä. Kun ei osata elokuvia tehdään, niin tehdään sitten tälläistä roskaa.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Mutta uusi arvostelu voisi olla paikallaan.

Juan
Juan
18 years ago

Ei tarvi mitaan selittelyja.

kursk
kursk
16 years ago

Ei ehkä kaipaa selittelyjä, mutta itse en pysty katsomaan tätä elokuvaa ilman että mielessä alkaa pyöriä toinen toistaan erikoisempia teorioita. Hidastempoisuus on myös plussaa omalla arvoasteikollani.

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Väärin.

sava?
sava?
16 years ago

Hidastempoisuus on kyllä pelkkää plussaa.