elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ihanat naiset rannalla leikittelee 60-luvun nostalgialla ja suurien ikäluokkien lapsuuden kesillä. Käytännössä elokuva on kuitenkin yksi turhimmista koskaan tehdyistä suomalaisista elokuvista. Musiikki, lavasteet ja...

Ihanat naiset rannalla leikittelee 60-luvun nostalgialla ja suurien ikäluokkien lapsuuden kesillä. Käytännössä elokuva on kuitenkin yksi turhimmista koskaan tehdyistä suomalaisista elokuvista.

Musiikki, lavasteet ja ajankuva toimivat kyllä moitteettomasti, mutta elokuvan jännite rakentuu ponnettomasti aiheen "toimimaton avioliitto" ympärille. Sen juonellinen huipukohta on mökkinaapurien arjessa tapahtuva aviorikos, jonka seurauksena nainen(Marika Krook) joutuu jättämään hieman nahjusmaisia piirteitä omaavan miehensä.

Elokuvan musikki on valittu oikein, mistä äänisuunnittelijalle kiitos. Myös Yarin elokuvaan säveltämä musiikki on laatutavaraa.

Elokuva perustuu alun perin Monica Fagerholmin kirjaan ja tässä on tietnkin tehty se perisynti että kirjaa on lähdetty dramatisoimaan liiankin suoraan elokuvaksi. Käsikirjoittajana mukana ollut Tove Idström on tehnyt yhden elämänsä huonoimmista töistä.

Mikäli tämä on siis osa suomalaista, nostalgista sielunmaisemaa niin aika kaukana se on ainakin pääosin siitä mitä se käytännössä kesällä näyttäytyy. "Kesäparatiisi" on käsitteenä viaton ja naiivi. Kesä ei toivon mukaan tee kenestäkään, edes pahimmastakaa ninsinöörinahjuksesta täyttä typerystä.

Kokonaisuudessaan tarina on ääliömäisen typerä ja halvalla tehty. Ihanat naiset rannalla on kauniiden puitteiden varjolla tehtyä tyhjyyttä. Enkä usko että 60-luvun Suomessakaan on ollut yhtään näin kauniin sateetonta kesää.

1

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 100 min
Ohjaaja: Claes Olsson
Pääosissa: Marika Krook,Åsa Karlin,Nicke Lignell,Janina Frostell
Valmistusmaa: Suomi
Valmistusvuosi: 1998

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Lyytikäinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments