elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Gladiaattori on elokuva, joka on kerännyt jonkin verran Oscareita. Taisipa se tuoda Russell Crowelle jopa Oscarin, joka ei mielestäni kyllä ollut arvostettu. Crowe olisi...

Gladiaattori on elokuva, joka on kerännyt jonkin verran Oscareita. Taisipa se tuoda Russell Crowelle jopa Oscarin, joka ei mielestäni kyllä ollut arvostettu. Crowe olisi ansainnut Oscarinsa mieluummin vaikkapa Insiderista kuin Gladiaattorista. Joka tapauksessa Gladiaattori ei ole mikään viiden tähden elokuva.

Juoni on Gladiaattorissa periaatteessa aika perinteinen. Keisarille uskollinen kenraali petetään, hänet yritetään tappaa. Kenraali pakenee, joutuu vangiksi ja sitä kautta gladiaattoriksi, joka tappaa elääkseen ja sitten päätyy lopulta Roomaan, jossa hän voi kostaa vihamiehilleen. Tarina on siis tyypillinen silmä-silmästä elokuva, joka ei tarjoa siten mitään uutta.

Näyttelijät ovat minulle yllättäen tuntemattomia. Tunnistan nimeltä vain Russell Crowen, joka on tämä väärin kohdeltu kenraali Maximus. Muuten näyttelijät ovatkin minulle aika tuntemattomia, mutta suoriutuvat rooleistaan ihan mukiinmenevästi.

Gladiaattori ei ole huono elokuva, mutta viiden tähden elokuvaksi sillä ei ole aineksia. Loppujen lopuksi juoni jää ontoksi, eikä sitä oikein edes jaksa taistelujen melskeissä ajatellakaan. Mukaan on myös ympätty hieman rakkautta, mutta täytyypä sanoa, että se on täysin turha lisä: Gladiaattori kun on täysin miehinen elokuva, jossa miekat kalisee ja veri lentää. Suosittelen kuitenkin.

4

Summary

Genret: draama,toiminta
Kesto: 155 min
Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Russell Crowe,Joaquin Phoenix,Connie Nielsen,Oliver Reed,Richard Harris
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2000

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jansson Vorhees
Jansson Vorhees
16 years ago

Tylsä leffa. Eikä edes kunnon väkivaltaa!

make
make
17 years ago

Erittäin tunteellinen elokuva.. 😀 <3

Hou
Hou
16 years ago

Elokuvan idea ei ollutkaan silmitön väkivalta vaan draama 5p

jepu
jepu
16 years ago

ehdottomasti 5/5 tähteä, uskomattoman hyvä

Gladdy
Gladdy
17 years ago

Aivan mahtava elokuva

hmm
hmm
18 years ago

Tosi hyvä leffa. Tramaattiset kohtaukset leffan loppuosassa saivat kyllä pillittämään. 🙂