elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Espanjalaisen Alejandro Amenabárin tositapahtumiin perustuva Meri sisälläni käsittelee eutanasia-aihetta liki kolmenkymmenen vuoden ajan sängyssä maanneen, halvaantuneen Ramón Sampedron (Javier Bardem) näkökulmasta. Oikeustaistelussa elämänsä päättämisen...

Espanjalaisen Alejandro Amenabárin tositapahtumiin perustuva Meri sisälläni käsittelee eutanasia-aihetta liki kolmenkymmenen vuoden ajan sängyssä maanneen, halvaantuneen Ramón Sampedron (Javier Bardem) näkökulmasta. Oikeustaistelussa elämänsä päättämisen puolesta Ramónia auttaa asianajaja Julia (Belén Rueda). Toinen tärkeä nainen Ramónin elämässä on yksinhuoltaja Rosa (Lola Dueñas), joka yrittää vakuuttaa, että elämä on aina paras vaihtoehto.

Bardem käyttää ilmeitä tehokkaasti tulkinnassaan eikä hahmosta voi olla pitämättä. Amenábarin ohjaus on eloisa, läheinen ja jopa toiveikas teemasta huolimatta. Vetistelyyn ei sorruta ja huumoria piisaa. Vaikka ohjaus ja näytteleminen pelaavat, tuntuu paketti ylipitkältä johtuen osaksi pääasiassa yhdessä huoneessa tapahtuvista kohtauksista.

Amenabárin aikaisemmista ohjauksista tunnetuimpia ovat todellisuuden ja unen rajamailla liikkuva Avaa silmäsi – Abre los ojos, josta Cameron Crowe ohjasi oman versionsa, Vanilla Skyn sekä tyylikäs vanhanaikainen kummitustarina The Others. Ohjauksen lisäksi Amenábar vastaa musiikista.

Meri sisälläni voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin päihittäen mm. saksalaisen Perikadon. Elokuva jättää ilmoille kysymyksen: ”Onko elämä oikeus vai velvollisuus?”, mutta jättää vastaamisen katsojalle kertoen vain Ramónin elämäntarinan sen enempää kantaa ottamatta.

  • 80%
    Meri sisälläni - 80%
80%

Tiedot

Genret: draama
Kesto: 125 min
Ohjaaja: Alejandro Amenábar
Pääosissa: Javier Bardem,Belén Rueda,Lola Dueñas
Valmistusmaa: Espanja
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments