elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vuonna 1977 elokuviin ilmestyi elokuva, joka mullisti maailman. George Lucaksen ensimmäinen ohjaus, Tähtien Sota sai huippuvastaanoton ja kriitikot ylistivät sitä parhaaksi sci-fi-leffaksi aikoihin. Vaikka...

Vuonna 1977 elokuviin ilmestyi elokuva, joka mullisti maailman. George Lucaksen ensimmäinen ohjaus, Tähtien Sota sai huippuvastaanoton ja kriitikot ylistivät sitä parhaaksi sci-fi-leffaksi aikoihin. Vaikka Tähtien sodat noudattavat sitä samaa hyvis-pahis-kaavaa, se nousi huippuelokuvaksi muun muassa visuaalisten efektien ja musiikkien takia. Elokuvan avulla nousi tunnetuksi myös ohjaaja George Lucas jonka muihin huippuelokuviin kuuluvat muun muuassa Indiana Jonesit. Mikä ihmisiä viehättää tähtien sodassa? Viehättäviä asioita on monia, muun muassa ensimmäistä kertaa valkokankaalla näkyvät valomiekat, jedit ja ainakin minun mielestäni yksi pelottavimmista pahiksista, eli Darth Vader.

Jo pitkän aikaa galakseja on hallinnut paha imperiumi. Raudan lujaa hallintoa vastaan nousee kuitenkin kapinallinen liittoutuma joka onnistuneesti saa varastettua imperiumin uuden superaseen, kuolenmantähden pohjapiirustukset. Muutaman yhteensattuman mukana piirustukset joutuvat pienelle hiekkaplaneetalle, Tatoiinelle. Tatoinessa yhdessä setänsä kanssa asuva Luke Skywalker saa käsiinsä droidit, mutta epäonnekseen toinen droideista lähtee etsimään vanhaa istäntäänsä, Jedi ritari Obi Wan Kenobia. Takasin saapuessaan imperium on ehtinyt jo murhata Luken sedän ja hänen perheensä. Vihan hallitsevana Luke päättää liittyi kapinallisiin ja oppia voiman käytön. Joukkoon heitetään vielä universumin paras salakuljettaja, Han Solo (Harrison Ford). Yhdessä Luke, Han ja Obi päättävät lähteä kuolemantähdelle ja pelastaa imperiumin käsissä olevan prinsessan. Alkaa vauhdikas ja silmiä huimaava seikkailu jossa hyvä kohtaa pahimman.

Vaikka Tähtien sota oli huippuelokuva heti alkuaan, se ei kuitenkaan tyydyttänyt ohjaaja George Lucasia monista syistä. Efektit eivät kuulemma olleet Lucasin mielestä toimivia silloisen teknologian takia. Tästä syystä jokunen vuosi sitten ilmestyi “uudelleen ohjaus” jokaisesta Tähtien Sota -elokuvasta. Mukaan lisättiin uusia kohtauksia, parannellut efektit ja paremmat äänet. Muusiikki on olennainen osa elokuvaa ja tähtien sodassa se todellakin toimii. John Williamsin alkutheme on maailmankuulu ja kerrotaan että klassista musiikkia elokuvaan ehdotti edesmennyt huippuohjaaja Stanley Kubrick.

Tähtien Sota on loistava kuvaus siitä hyvästä ja pahasti jotka kohtaavat toisensa. Se ei ole sitä tavallista toimintaa mitä nykyään pursutetaan joka reiästä, vaan siinä on sitä jotain mitä minä en ainakaan osaa selittää. Suosittelen.

  • 95%
    Star wars IV - Tähtien sota: Uusi toivo - 95%
95%

Tiedot

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 121 min
Ohjaaja: George Lucas
Pääosissa: Mark Hamill,Harrison Ford,Carrie Fisher
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1977

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments