elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

90-luvun Irlanti elää kaaosaikaa. IRA ja rikollisuus ovat huipussaan ja jopa 14-vuotiaitakin kuolee heroiinin yliannostukseen. Näiltä pohjilta potkaisee käyntiin Joel Schumacherin ohjaama Veronica Guerin...

90-luvun Irlanti elää kaaosaikaa. IRA ja rikollisuus ovat huipussaan ja jopa 14-vuotiaitakin kuolee heroiinin yliannostukseen. Näiltä pohjilta potkaisee käyntiin Joel Schumacherin ohjaama Veronica Guerin – Totuuden puolesta, joka kertoo tositarinan naisjournalisti Veronicasta, joka on kirjoittamassa kolumnia rikollisuudesta Vihreässä Paratiisissa, mutta sukeltaessaan rikollisuuden maailmaan hän törmää johonkin muuhun.

Jerry Bruckheimer Joel Schumacher -akseli ei toimi sitten millään. Ultimaattista toimintaa ohjannut Schumacher ja sitä samaa moskaa tuottanut Bruckheimer eivät olisi saaneet tehdä tätä elokuvaa. Ideat ovat loppuneet kesken elokuvan ja sen kyllä huomaa. K18-lätkäkin on kannessa komeilemassa, mutta missä ovat se alastomuus ja väkivalta jota takakansi enteilee. Pari lyijypitoista pamahtelee siellä sun täällä, mutta muuten Veronica Guerin tietää vain huonoja uutisia.

Näyttelijät ovat enemmän tai vähemmän hyviä. Pääosasta toki sen verran, että Cate Blanchett Veronicana on kyllä oiva valinta. Mukiinmenevä irkkuaksenttikin on opeteltu ja sen kyllä huomaa varsinkin keskustelusta irkkumies Colin Farrellin kanssa, joka tekee tässä elokuvassa cameo-roolin pienenä pikkunilkkinä. Gerard McSorleyn timanttiakin kovempi kielenkäyttö on mahtavaa kuunneltavaa, mutta suoritus kovanaamaisena rikollisena meneekin sitten aivan mönkään. Toisaalta viha McSorleyn roolihahmoon Gilliganiin oli ainakin minun osalta niin vahva, että olisinkin henkilökohtaisesti tappaa tuon helvetin ärsyttävän irkkupaskan, joka toisaalta kertoo siitä, että roolisuoritus on ainakin onnistunut joiltain osa-alueilta.

Itse odotin Veronica Guerinilta paljon enemmän kuin sain. Ulkokuori enteilee hyvää elokuvaa, onhan ohjauspallilla itse Joel Schumacher ja rahatukkua heiluttelemassa Jerry Bruckheimer. Silti sisältö on kuiva kuin keksi. Eikä se, että tarina perustuu tositapahtumiin nosta tunnelmaa oikein millään. Kohdeyleisönä meneekin noin keski-ikäiset naiset, jotka hekin varmasti valitsevat tämän pätkän hetken mielenjohteesta. En välttämättä suosittelisi kaikille , jotka haluavat viettää mielekkään illan elokuvien parissa.

  • 40%
    Veronica Guerin -Totuuden puolesta - 40%
40%

Tiedot

Genret: draama,jännitys
Kesto: 102 min
Ohjaaja: Joel Schumacher
Pääosissa: Cate Blanchett,Gerard McSorley,Ciarán Hinds
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Irlanti
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments