Hot Shots 2! -Kaikkien jatko-osien äiti

Hiljattain taas kerran televisiosta tullut Hot Shots 2 oli jälleen hupaisaa katsottavaa, jonka yksinkertaisten, mutta toimivien vitsien perään jaksoi nauraa kerta toisensa jälkeen. Charlie Sheen sekoili päättömästi lähes kuin pyllistäen Platoonin roolilleen, missä sota toi Oliver Stonen ohjauksessa julman puolensa esiin. Hot Shotsissa ammutaan kanalla, tehdään ruumislaskuri ja rikotaan eniten tapettujen ihmisten määrä missään Hollywood -elokuvassa aikaisemmin. Tämä kaikki hyvinkin julmalta kuulostava asia tehdään vieläpä erittäin huonolla maulla itselleen nauraen. Ainakaan pilkettä silmäkulmasta ei siis Jim Abrahamsilta puuttunut, sillä mies käsikirjoitti (yhtenä) ja ohjasi elokuvastaan mitään häpeilemättömän parodian, joka pilkkaa varmasti puolen tusinaa silloista toimintaleffaa.

Näyttelijät ovat elokuvassa tyypillisen hervottomia, jotkut huonoja, mutta rentoja ihmisiä, jotka eivät turhia jännitä. Charlie Sheen on itseoikeutetusti pääroolissa Topper Harleynä, jonka harteille jää tällä kertaa Yhdysvaltain presidentin vaalimenestyksen kohtalo. Sheen, jonka roolihahmo on kuin Rambon peilikuva, onnistuu roolissaan herkkänä tappajana loistavasti. Mies ei ota missään vaiheessa touhua liian vakavasti ja irrottelee kohtauksesta toiseen kuin tuuliviiri milloin ampuen, milloin heitellen hyviä sutjautuksia. Sheenin naispuolisiksi aisapareiksi on sitten saatu varmasti monelle tuttu Valeria Golino, joka ei ole ehkä tarpeeksi bimbomainen rooliinsa tyhjänpäiväisenä agenttina. Golino tekeekin elokuvaa tylsemmäksi yhdessä toisen näyttelijättären, Brenda Bakken, kanssa, joka on saanut elokuvan vampin ja vosun roolin.

Toinen huomionarvoisa rooli elokuvassa on Lloyd Bridgesin (mm. Hei me lennetään!) rooli Yhdysvaltain presidenttinä. Hän tekee oikeasti erittäin onnistuneen roolin ääliönä presidenttinä, jonka lähes jokainen ruumiinosa on korvattu jollain muulla aineella. Bridges, joka loi eläessään erittäin pitkän ja menestyksekkään uran, virittää Hot Shots 2:ssa roolihahmostaan irti käsittämättömän hauskan idioottimaisuuden, jota voi vain ihmetellä. Miehen komiikkakin on kohdallaan ja eleet ja ilmeet kuin toiselta planeetalta verrattaessa esimerkiksi Richard Crennan näyttelemään everstiin.

Hot Shots 2 on omassa genressään onnistunut elokuva. Se tarjoaa katsojalleen yhä uudestaan elämyksiä ja vitsejä, joille ei voi muuta kuin nauraa. Sheenin “what the fuck -ilmeet” ja Bridgesin sekoilu saa kyytipojikseen vielä mahtavat kohtaukset, jossa vinoillaan milloin Commandolle ja milloin Rambolle. Jengiä menee ketoon mitä omituisimmilla tavoilla ja kaikesta tehdään mahdollisimman absurdia tapahtumaa, jossa tärkeää kohdetta lähestytään viidakosta ja oikaistaan tuikitavallisen omakotitalon takapihan kautta. Tuloksena on villi ja vapaa elokuva, joka ei montaa taikasanaa onnistuakseen tarvitse.

  • 75%
    Hot Shots 2! -Kaikkien jatko-osien äiti - 75%
75%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 86 min
Ohjaajat: Jim Abrahams
Pääosissa: Brenda Bakke, Charlie Sheen, Jerry Haleva, Lloyd Bridges, Miguel Ferrer, Richard Crenna, Rowan Atkinson, Valeria Golino
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1993

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments