elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Danny DeViton (Heitä mami junasta, Death to Smoochy) uusin ohjaustyö kertoo nuoresta parista, joka on löytänyt lähes täydellisen kaksiosaisen asunnon (johon elokuvan alkuperäinen nimi...

Danny DeViton (Heitä mami junasta, Death to Smoochy) uusin ohjaustyö kertoo nuoresta parista, joka on löytänyt lähes täydellisen kaksiosaisen asunnon (johon elokuvan alkuperäinen nimi Duplex viittaa) hienolta paikalta New Yorkista. Ainoa ongelma on yläkerrassa asuva vuokralainen, vanha rouva Connelly, (Eileen Essel) joka sekaantuu vuokraisäntiensä elämään ja häiritsee heidän jokapäiväisiä askareitaan. Pian elämä unelmatalossa muuttuu painajaiseksi ja Alexin (Ben Stiller) ja Nancyn (Drew Barrymore) on keksittävä jokin keino yläkerran mummelin aisoihin saamiseksi.

Asuntoloukku alkaa lupaavasti animaatiopätkällä, jota säestää ohjaaja DeViton ääni. Alkuasetelma tuodaan mukavasti esille mutta siitä eteenpäin taso putoaa hiljalleen. Suurin murheenkryyni on ala-astetasoa oleva käsikirjoitus, jolla ei oikeastaan pääjuonen lisäksi ole muuta tarjottavaa ja elokuva käy pian aika yksitoikkoiseksi. Vitsit eivät mitenkään jaksa naurattaa ja mukana on myös se vakioläppä Dick-nimen kaksoismerkityksestä.

Itseasiassa elokuvan ainoa hauskuus on tuntemattoman Eileen Esselin loistava roolisuoritus vanhuksena, joka on samaan aikaan herttainen rouva ja ärsyttävä passuuttaja. Komedioistaan tunnettu Stiller ei ole ollenkaan vedossa kuten ei myöskään Barrymore ja meno on aika ajoin melkoista kohellusta. Puolikas tähti Esselille ja toinen mokoma alkuanimaatiolle ja soundtrackin klassisille kappaleille.

  • 20%
    Asuntoloukku - 20%
20%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 91 min
Ohjaaja: Danny DeVito
Pääosissa: Ben Stiller,Drew Barrymore,Eileen Essel
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

Lyhyesti ilmaistuna loskaista ja paskasta kuraa. 😐 1/5p