elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vuonna 2001 tantereelle hyppäsi iso ja pierevä örkki, joka haistatti paskat Disneylle ja pisti animaatioiden normit sekaisin. Shrek palaa taas (ja kolmaskin kerta on...

Vuonna 2001 tantereelle hyppäsi iso ja pierevä örkki, joka haistatti paskat Disneylle ja pisti animaatioiden normit sekaisin. Shrek palaa taas (ja kolmaskin kerta on vireillä) hauskempana ja hauskempana.

Shrek 2 jatkaa melko suoraan siitä mihin Shrek jäi: Fionan (Cameron Diaz) kanssa ollaan naimisissa ja kuherruskuukausikin meni lupsakasti ilman Aasia (Eddie Murphy). Merenneito sai turpaan Fionalta jne. Eipä mene kauaan kun liiton varjopuolet astuvat esiin: pariskunta saa Fionan vanhemmilta (John Cleese ja Julie Andrews) kutsun illallispyötään juhlimaan liittoa. Matkaan käydään Aasi mukana ja tästäkös seikkailu alkaa. Tarinaan sysätään mukaan vielä Fairy Godmother (Hyvä haltija, Jennifer Saunders), espanjalaisaksentilla miltei koko shown varastava ylihauska salamurhaaja Puss In Boots (Saapasjalkakissa, Antonio Banderas), sekä vanhat tutut, kuten Pinokkio, sokeat hiiret ja Piparkakkumies.

Shrek 2 on kaikinpuolin Shrekiä monipuolisempi; animaatio näyttää saaneen lievän päivityksen, tarinaan on saatu enemmän hahmoja ja se tuntuu monitasoisemmalta. Siltikin elokuvan rakenne on aivan samanlainen, mikä voi osoittaa joko laiskuutta tai viisautta pitää vanha toimiva kaava. Huumoriannos on ainakin tuplattu, mikä nostaa tämän Shrekin ensimmäistä paremmaksi minun listoillani. Uusi lenkki, Puss In Boots on kertakaikkiaan mahtava. Enpä olisi uskonut, että siellä takana häärii Antonio Banderas, vaikka sitä epäilinkin sujuvan espanjan takia. Puss In Boots on juuri oikea lisäys; joku mitä toisaalta kaipasi ensimmäisessä osassa, sillä mukana tulee mainio kemia Aasin kanssa, sekä ripaus sarkasmia.

Tutut kohtaukset/viittaukset elokuvista eivät ole jääneet pois, vaan mukana nähdään mm. Lord of The Rings, Mission Imbossible, Beverly Hill’s Cop ja Austin Powers. Nämä ovat luonnollisesti erittäin hauskoja. Soundtrack on kauttaaltaan onnistunut punos, joskin sanoisin, että ensimmäisessä oli paremmat biisit. Ehkä hemppislauluja on joidenkin makuun hieman liikaa, mutta allekirjoittanutta niiden määrä ei haitannut. Ääninäyttely on ylistetty muulloinkin ja päätän sen ylistää nyttenkin; Myers, Murphy ja Banderas ovat vain mahtavia.

Onnistunut jatko-osa Shrek 2 varmasti on, minusta parempi kuin ensimmäinen. Uutta on saatu mukavasti ja vitsienkin kierrätykseltä on vältytty. On myös virkistävää nähdä Hyvä haltija pahana. Kyllä tässä ihan mielellään kolmatta osaa odottelee, varsinkin jos Saapasjalkakissa säilyy mukana.

4

Poiminta

Genret: animaatio
Kesto: 92 min
Ohjaaja: Andrew Adamson,Kelly Asbury,Conrad Vernon
Pääosissa: Mike Myers,Eddie Murphy,Cameron Diaz,Antonio Banderas,Julie Andrews,John Cleese,Jennifer Saunders,Rupert Everett
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jori Jäntti

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments