elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Bad Taste on koominen elokuva. Peter “Lord of the Rings” Jackson oli ennen kultakaivosmaista Tolkien-ryöväystä juuri tällaisten kieli poskessa tehtyjen amatöörielokuvien tuottaja, ohjaaja, kirjoittaja...

Bad Taste on koominen elokuva. Peter “Lord of the Rings” Jackson oli ennen kultakaivosmaista Tolkien-ryöväystä juuri tällaisten kieli poskessa tehtyjen amatöörielokuvien tuottaja, ohjaaja, kirjoittaja ja mahdollisesti pääosan esittäjä. Kyseinen elokuva on silti saavuttanut tietyissä piireissä kulttimaineen, tulevassa pohdin miksi.

Bad taste ei ole aivan huono elokuva, muttei sitä hyväksikään uskalla kutsua. Tarkoitus olisi varmasti nauraa koomisesti puhuville uusiseelantilaisille jannuille jotka hakkaavat avaruusolennoilta aivot pihalle, mutta allekirjoittanutta tällainen ulostaläjäelokuva ei kiehtonut, vaikkakin paikoitellen, melko harvoin elokuva osasi naurattaa. Juoni on olemattoman mitätön, surkuhupaisa parhaimmillaankin. AIDS, eli Alien Investigation of Defence Service, Pojat ovat ryhmä äijiä, joiden tehtävä on selvittää erään kylän asukkaiden yllättävä katoaminen, mutta tämäkinjuonea lähentelevä piirre pilataan surkealla pilailulla ja aivottomalla splatterilla, minkä toteutus, vaikkakin tahallisesti koomisen huono, on melko ärsyttävää, ja ääniefektit ovat kerrassaan hulppeat, samaan aikaan huonolla ja lähes hauskalla tavalla. Elokuvan kuvaus on kaksipiippuinen aspekti. Välillä halpatuotantojälki näkyy erikoisen hyvin, välillä kunnioitettavan onnistuneesti. Musiikit aiheuttavat nauruntirskahduksia ja purskahduksia, mutta ne silti sopivat tällaiseen pläjäykseen hyvin, niitä ei siis voi ottaa kovinkaan tosissaan.

Bad Taste on elokuva joka varmasti vetoaa niihin katsojiin, jotka eivät tahdo totista viihdettä, vaan filmillisen surkuhupaisan surkeasti toteutettua räminää, mikä siltikin on yllättävänkin viihdyttävää, ellei sitten satu pitämään hyvistä, laadukkaista elokuvista. Elokuvaa voisi luonnehtia väliinputoajaksi, ei hyvä, ei huono, toteutus ei ole hyvä, muttei huonokaan. Itse en pätkästä osannut nauttia erityisen paljoa, mutta ymmärrän mistä kulttimaine on peräisin, sen huomaa heti ensiminuuteilla, siltikin varoituksen sanana sanottakoon että on eri asia pitääkö itse elokuvasta.

  • 40%
    Bad Taste - 40%
40%

Tiedot

Genret: kauhu,komedia
Kesto: 90 min
Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Peter Jackson,Mike Minett,Terry Potter
Valmistusmaa: Uusi-Seelanti
Valmistusvuosi: 1987

Sending
User Review
0 (0 votes)

Heikki Kettunen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
15 years ago

Hohoho. Onhan se Armotonkin joskus ollut aika haka kirjoittamaan paskaa tekstiä 🙂

morse
morse
15 years ago

Se fresko on muuten täysin yliarvostettu. Höh.

Anonymous
Anonymous
15 years ago

Mjoo. Mutta enpä viitsi näitä vanhempia räpellyksiä muuttaa tai ottaa pois. Voipahan häpeillä aina välillä nuoruuden naiivia uskoa omiin kykyihin kirjoittajana. Samalla meiningillä mentiin kuin siellä päässä Tontsa. Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut olla fiksumpaa olla kirjoittamatta mitään arvosteluja suhteellisen kujalla olevana teininä, mutta toisaalta eipä saitin yleinen taso tuossa vaiheessa ollut kovinkaan korkeella. Eli jopa tämä arvostelu oli ihan suhteellisen ok, varsinkin elokuvat.tk:n aikaisiin hirvityksiin verrattuna. Jos Tonia kiinnostaa lukea Hefen vanhoja arvosteluja (sanan mitättömimmässä merkityksessä), niitä löytyy kyllä täältä useampikin kappale. Ja taatusti suurin osa niistä on paskoja.Jokaisen suuren neron on täytynyt aloittaa jostain. Michelangelo tuskin olisi voinut maalata Sikstuksen kappelin kattofreskoa ilman, että olisi nuorempana päättäväisesti epäonnistumisistaan huolimatta jatkanut oman kohtalonsa toteuttamista. Tässä on nyt kyseessä täysin samanlainen kehityskulku.

tomppa
tomppa
17 years ago

tosi roisi. semmonen aivot narikkaan pätkä. ei tarvi ajatella

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Höpönlöpön, Jacksonin paras (ja ainoa merkittävä) elokuva on eteerinen Heavenly Creatures. Tämä on hassu camp-pläjäys muttei paljon muuta.

Ale
Ale
18 years ago

Yksi parhaista. Mielettömän tiukkaa menoa, nauraa saa ja fiilis on kuin vuoristoradassa. Uskomaton leffa!

älien
älien
16 years ago

Hulvaton läträys. Tosikot eivät ymmärrä, mutta kuka heistä välittää!

TheJnen
TheJnen
16 years ago

Universaali elokuva! 5p 😀

The Wolf
The Wolf
17 years ago

Ylivoimaisesti Jacksonin paras ja kekseliäin elokuva.

MetalizeR
MetalizeR
18 years ago

Todella hyvä leffa jos pitää elokuvista esim. Braindeadin ja Re-Animator…Vaikka Guinea Pig 3 ja 4 on ihan parhaita…

Kumiankka
Kumiankka
18 years ago

Huonot näyttelijät, huonot tehosteet. Mikään ei toimi, mutta silti vaivan näöstä pitää antaa 4 tähteä. 4p

jnen
jnen
16 years ago

Universaali klassikko!