elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ei kahta ilman kolmatta: suoraviivaisesti nimetty Sniper 3 onkin jatkoa Tom Berengerin tähdittämille Sniperille ja Sniper 2:lle, jotka kertovat merijalkaväen sotilasmestari Thomas J. Beckettin...

Ei kahta ilman kolmatta: suoraviivaisesti nimetty Sniper 3 onkin jatkoa Tom Berengerin tähdittämille Sniperille ja Sniper 2:lle, jotka kertovat merijalkaväen sotilasmestari Thomas J. Beckettin matkoista milloin missäkin kiikarikivääri kainalossa. Tällä kertaa miehen matka vie neonvaloissa kylpevään kaupunkiin, Ho Chi Minhiin, Vietnamiin, jonka katujen sykkeessä pitäisi tappaa vanha kaveri. Helppoahan ei se 50-vuotiaalle tarkka-ampujalle ole, varsikin kun terveyskin reistailee.

Kaikkiin Sniper-trilogian elokuviin on ollut tyypillistä juonen suoraviivaisuus. Sniper 3, eli suomalaisittain Sala-ampuja 3, ei ole minkäänlainen poikkeus tässä suhteessa edellisiin osiin verrattuna. Merijalkaväen koulutuskeskuksesta ollaankin yhtäkkiä katolla kivääri kourassa tiirailemassa uhria ja sen jälkeen juostaan vähän mihin sattuu. Oikeastaan juokseminenkin on oiottu tässä elokuvassa siististi pois ja elokuva etenee alkukliimaksista suoraan loppukohtaukseen. Hämärää, mutta kun ajattelee, että Tom Berengerin parina on tällä kertaa “roska-elokuvien” kruunaamaton tähti, Byron Mann, niin lähestulkoon mitä tahansa voi tapahtua.

Sniper 3 on varsinkin esikoisosaan verrattuna erittäin hämärä tapaus, sillä Becettiin ollaan tuotu selvästi uusia puolia: tällä kertaa karski veteraani alkaa selvästi pehmenemään ja naisetkin alkavat pikkuhiljaa kiinnostamaan. Alkoholin viedessä miestä ja terveydenkin rapistuessa on Beckettinkin varsinkin elokuvan alussa myönnettävä tosiasiat. Kun lähipiiristäkin löytyy se elämän nainen, niin herkisteleminen alkaa: ei se ihmistenkään tappaminen mikään toimiva funktio voi olla aikojen päättymiseen asti. Muuten Sniper 3 on suoraan sanoen huonoa höttöä, jonka tapahtumat eivät sen kummemmin mieltä tärisytä: ympäri mennään ja yhteen tullaan ja tuloksena on kuula kalloon. Siinä se.

1

Summary

Genret: toiminta
Kesto: 90 min
Ohjaaja: P.J. Pesce
Pääosissa: Tom Berenger,Byron Mann
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments