elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Geenitekniikan kehittyessä ilmoille on noussut kauhukuva ihmisen kloonaamisesta. Asiaan pureuduttiin mm. futuristisessa Kuudennessa päivässä, Gattacassa ja nyt brittiläisen Nick Hammin fantasiakauhutrillerissä Godsend. Paulin (Greg...

Geenitekniikan kehittyessä ilmoille on noussut kauhukuva ihmisen kloonaamisesta. Asiaan pureuduttiin mm. futuristisessa Kuudennessa päivässä, Gattacassa ja nyt brittiläisen Nick Hammin fantasiakauhutrillerissä Godsend. Paulin (Greg Kinnear) ja Jessien (Rebecca Romijn-Stamos) poika Adam (Cameron Bright) menehtyy traagisessa onnettomuudessa. Arvostettu lääkäri Richard Wells (Robert De Niro) tarjoaa surevalle pariskunnalle esitystä pojan kloonaamiseksi. Uudelleensyntynyt Adam vaikuttaa terveeltä mutta vuosien kuluessa vanhemmat huomaavat, että poika ei ole entisensä.

Kiehtova idea enteilee hyvää mutta osa paukuista jätetään käyttämättä. Juonen kuljetus verkkaistuu puolen välin maissa mutta siitä selvitään, jos aihe jaksaa kiinnostaa. Hamm yrittää luoda kauhua surkeilla säikyttelykohtauksilla, jotka yhdistettynä leffakarkkeihin aiheuttavat vain tukehtumisvaaran.

Cameron Bright (Perhosvaikutus) tekee loistoroolin Adamina, jonka vilpillinen hymy ja tyhjäkatseisuus nostavat elokuvan jännittävyyden toiseen potenssiin. Loppuratkaisu on mielenkiintoinen mutta arvattavissa, jos tällaisia on ennenkin tullut katsottua. Näppärä perustrilleri, joka kannattaa katsoa videolta, jos genre ei suosikkeihin kuulu.

  • 60%
    Godsend - 60%
60%

Tiedot

Genret: fantasia,jännitys,kauhu
Kesto: 104 min
Ohjaaja: Nick Hamm
Pääosissa: Greg Kinnear,Rebecca Romijn-Stamos,Robert De Niro,Cameron Bright
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kanada
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments