elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kuka tahansa muistaa legendaariset Bond-elokuvat ja autokohtaukset jossa tausta oli niinkin epäaito, että lähes jokainen katsoja pystyi huomaamaan, että kyseessä on trikki. Ajat ovat...

Kuka tahansa muistaa legendaariset Bond-elokuvat ja autokohtaukset jossa tausta oli niinkin epäaito, että lähes jokainen katsoja pystyi huomaamaan, että kyseessä on trikki. Ajat ovat muuttuneet, rankasti. Uusin erikoisefektispektaakkeli The Day After Tomorrow sai kohutun ensi-iltansa tässä taannoin ja sainkin ihailla sitä jo ennakossa. Roland “erikoisefekti” Emmerich on tuttu omasta spesiaalisuudestaan muun muassa Godzillan ja Independence Dayn ansiosta. Mutta Day After Tomorrow pistää kirjon kokonaan uusiksi. The Day After Tomorrowta voisi sanoa teltaksi, jonka keskellä seisoo kamiina, eli erikoisefektit. Alhaalta teltta on leveä, kuten elokuvan alku, joka lupaa todella vauhdikasta sataakahtakymmentä minuuttia. Ylöspäin suunnatessa teltan halkaisija pienenee ja lopussa kamiinan piippu päästää elokuvan höyryt lopullisesti pois aiheuttaen ainakin minulle todella tuskaisen tunteen, toivoin enemmän.

Näyttelijät ovat onneksi vähän erilaisia, ja itse asiassa todella oivia valintoja. Dennis Quaid (Frequency) on ilmastotieteilijä, joka on juuri saanut selville, että kasvihuonepäästöt vaikuttavat napajäätiköiden sulamiseen radikaalisti. Makea vesi valuisi Atlantiin ja vaikuttaisi sen virtaukseen, aiheuttaen loppupeleissä uuden jääkauden. Donnie Darkona tunnettu Jake Gyllenhaal on matkalla New Yorkiin, jossa pidetään tietokilpailufinaali, tuskainen suhde isänsä kanssa on kuitenkin kariutua luontoäidin edessä. Naiskauneutta esittää Samin (Gyllenhaal) tietokilpailutiimin kapteeni, kaunis Emmy Rossum joka yhdessä Samin kanssa saa aikaan kliseisen teinirakkauden.

Asiaan. 10 000 vuotta sitten, luontoäiti pisti maailman uuteen uskoon. Hirmumyrskyjä, taifuuneja, tornadoja, hyökyaaltoja, jalkapallon kokoisia rakeita ja kaikkea mitä ikinä voisi kuvitellakkaan. Nyt asiaan vaikuttaa me, ihmiset. Kasvihuoneilmiö on voimakas, ja se vaikuttaakin vahvasti napajäätiköihin. Makean veden valuminen atlantin virtaan aiheuttaa uuden järjestyksen. Ilmastotietelijä Jack Hall (Dennis Quaid) ennustaa tapahtumien alun vasta vuosien päähän, mutta kun luontoäiti alkaa toteuttamaan suunnitelmaansa jo seuraavalla viikolla. Myrskyn iskiessä Manhattanille Jack lähtee pelastamaan loukkuun jäänyttä poikaansa.

Itse odotin elokuvalta todella upeaa loppua, mutta. Erikoisefektit ovat kuitenkin omiaan antamaan tälle elokuvalle 2 tähteä. Loput tähdet tulevat muun muassa musiikista ja muutamasta mukiinmenevästä näyttelijätyöstä. Nämä eivät kuitenkaan pelasta elokuvaa, ei sitten millään. Todella ennalta-arvattava elokuva siitä loppupeleissä tuli, vaikka potentiaa olisi ollut vaikka mihin. The Day After Tomorrow on silti yksi tämän vuoden odotetuimmista elokuvista ja se kannattaakin ehdottomasti katsoa valkokankaalta, mahtavilla äänillä. Se on elämys, kokemus joka ei ole niin hyvin onnistunut.

  • 70%
    The Day After Tomorrow - 70%
70%

Tiedot

Genret: draama,jännitys,toiminta,sci-fi
Kesto: 124 min
Ohjaaja: Roland Emmerich
Pääosissa: Dennis Quaid,Jake Gyllenhaal
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments