Vertical Limit

Renny Harlinin Cliffhanger oli vuoristoon sijoittuva elokuva, mutta se floppasi pahan kerran. Tällä kertaa vuorille kiipeää Vertical Limit -elokuva, joka tosin yltää Cliffhangerin yli, mutta ei tarjoa periaatteessa mitään uutta. Martin Campbell (Zorron naamio) vastaa ohjauksesta, joka toimii itseasiassa todella hyvin. Ideana Vertical Limit ei vain toimi. Näyttelijäpuoli onkin jo sitten eri asia. Batman Forever ja Batman ja Robinista tuttu Chris O’Donnel esittää Peter Garrettia, isänsä kuoleman takia kiipeilyn lopettanutta National Geography -kuvaajaa. Robin Tunney (End of Days) on Peterin sisko ja kiipeilyyn rakastunut TV-hahmo. Billy Baxtonin Elliot Vaughn on pääpahis. Multimiljonääri tahtoo valloittaa maailman toiseksi korkeimman huipun ja vilkuttaa kenttänsä neitsytlennolle.

Elokuva asettuu K2:lle, maailman toiseksi korkeimmalle vuorelle. Elliot Vaughn (Baxton), supermiljonääri kerää ryhmän veteraanikiipeilijöitä kiipeämään mukanaan huipulle ja vilkuttamaan sieltä Vaughnin lentokentän neitsytlennolle. 8000 metrin korkeudella lumivyöry kuitenkin pakottaa retkikunnan eloonjääneet pakenemaan jääsolaan, jonne ryhmä jääkin juntturaan. Päämajan kuullessa tapahtumasta he lähettävät oitis kuuden hengen pelastusryhmän hakemaan huipputiimin pois. Mutta 8000 metrin korkeudella, ei ole helppoa olla, ödeema iskeekin Anneen ja veteraanikiipeilijä Tom McLareniin. Pelastusryhmä tarvitsee jonkun, joka osaa kiivetä K2:lle alle 24:ssä tunnissa. Tässä kohtaa kuvaan astuu jokaisen elokuvan supersankari, erakoitunut pitkäpartainen Montgomery Wick (Scott Glenn), joka henkilökohtaisista syistä lähtee pelastamaan loukkuunjääneet.

Vertical Limit ei ole onnistunut elokuva ja siitä huomaa ettei loppua ole viety aivan loppuun asti. Tuntuu kuin elokuvasta puuttuisi jotain. Hyvin toteutettu alku muuttuu trilleristä komediaan siinä kohtaa kun pelastusretkikunta pakkaa Pakistanin nitrosäiliön selkäänsä ja lähtee kapuamaan K2:lle. Tottakai kuka tahansa roudaa nitroglyserinia takataskussa, kuin juomapulloa, ei epäillystäkään! Roolisuoritukset ovat O.K. Varsinkin Scott Glennin Wick on särmäkäs hahmo. Billy Baxton herättää suurta vihaa multimiljonääri Elliot Vaughnina. Näyttelijätyö on tasaista eikä kukaan nouse tai laski muiden alitse/ylitse. Hauskimmat hahmot kuitenkin ovat Steve Le Marquandin esittämä Cyril ja Ben Mendelsohnin esittämä Malcom. Tylyä “jäbä-läppää” heittävät veljekset ovat elokuvan suola, ja he muistuttavatkin erehdyttävästi Jay ja Silent-Bobia.

Potentiaalia olisi ollut vaikka mihin, mutta Vertical Limit tyytyy siihen toimintapuoleen. Henkilöihin olisi voinut syventyä vielä enemmän, mutta tällä kertaa ei päästy edes raapaisemaan ihoa. Jos ilmaiseksi saat elokuvan nähdä, hyödynnä tilaisuutesi.

  • 40%
    Vertical Limit - 40%
40%

Tiedot

Genret: jännitys,toiminta,seikkailu
Kesto: 124 min
Ohjaaja: Martin Campbell
Pääosissa: Chris O`Donnel,Robin Tunney,Scott Glenn,Bill Baxton,Nicholas Lea
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments